Αυτό το Peugeot 205 GTi έχει βιογραφικό από F1

Αν σας αρέσουν τα hot hatch απ΄τα ’90s, τότε αυτό το Peugeot 205 GTi που εντυπωσίασε πρόσφατα σε αγώνα αναβάσεων θα σας εντυπωσιάσει με το ψαγμένο του pedigree και τους 280 ίππους στα 620 kg

Το συγκεκριμένο 205 GTi είναι ένας από τους διασημότερους θρύλους του βρετανικού πρωταθλήματος αναβάσεων, όπως εξελίχθηκε τη δεκαετία του ’90 από δύο μηχανικούς της F1 στην ομάδα της Bennetton, τους Willem Toet και Richard Marshall.

Χρησιμοποιώντας το σαν »πάγκο εργασίας» για τεχνολογία που αργότερα θα χρησιμοποιούσαν στα μονοθέσια της F1 που οδηγούσε τότε ο Michael Schumacher, oι δύο μηχανικοί είχαν παρουσιάσει το μικρό αυτό τέρας με μερικές μικρές λεπτομέρειες που το έκαναν να αξιοποιεί το μικρό του βάρος, ενώ διέθετε και traction control, κάνοντάς το εξαιρετικά γρήγορα στο βρεγμένο.

Πλέον, με τη βοήθεια της Dialynx Performance, αυτός ο πύραυλος τσέπης αποδίδει περίπου 280 PS στις 8,500 rpm για να κινήσει τα μόλις 620 kg ενώ έκανε την εμφάνισή του στο πρόφατο Retro Rides Gathering 2017 εντυπωσιάζοντας το πλήθος στο Shelsley Walsh, ένα απ΄τα παλαιότερα motorsport event που συνεχίζουν ακόμα να λάμπουν ελκύοντας υπέροχες αγωνιστικές κατασκευές και για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Photo: Hillclimb Monsters

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

100 Χρόνια Bentley. Ένα μαγικό event στη βρετανική εξοχή

Ένας Αιώνας Μοναδικότητας. Για Τα 100 Χρόνια Bentley. Ήμασταν Εκεί

Τα σχολεία άνοιξαν. Δώσε τη σωστή εκκίνηση για ασφάλεια στο δρόμο

Tι πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που συναντάς σχολείο ή σχολικό; Η ασφάλεια στο δρόμο είναι το ζητούμενο. Είτε έχεις παιδί είτε δεν έχεις

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Το Hyundai i10 και η επιμονή στην μικρή κατηγορία

Το Hyundai i10 έρχεται φρέσκο και πολλά υποσχόμενο σε μία κατηγορία όπου άλλοι κατασκευαστές σκέφτονται να αποχωρήσουν

Το ρεκόρ της Taycan στο Nürburgring

Το νέο ρεκόρ για ηλεκτροκίνητα σεντάν, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια παρουσίαση της Porsche Taycan