Φαντάζεσαι να κυκλοφορείς με το νέο Radical Rapture;

Post date:

Author:

Category:

H Radical αποκαλύπτει το νέο της αυτοκίνητο (και) δρόμου, το Rapture. Όπλο για πίστες και εν δυνάμει τρελούς petrolheads που δεν θα διστάσουν να βγουν με ένα τέτοιο σε κοινή θέα

Μετά από πέντε χρόνια, η Radical παρουσίασε το πρώτο της νέο αυτοκίνητο. Λέγεται Rapture και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood όπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας το τοποθέτησε ως την πιο εστιασμένη track day επιλογή. Πάντως, οι περισσότερες φωτό της εταιρείας το δείχνουν να περιφέρεται στας εξοχάς


Αποδίδει 350 ίππους από έναν κινητήρα 2,3 lt προερχόμενο ως βασική δομή από τη Ford, επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 3,0’’ και διαθέτει τελική 264 km/h. Το βάρος είναι στα 765 kg.

Αεροδυναμικά εξελιγμένο, με δουλεμένο πάτωμα, ουσιαστική «αίσθηση αρνητικής άντωσης ήδη από τις χαμηλές ταχύτητες» αλλά και ευκολίες πρωτόγνωρες, όπως ηλεκτρικούς καθρέπτες, καλοριφέρ αλλά και πιο κάθετη θέση οδήγησης για καλύτερη εποπτεία του δρόμου – για όσους τολμούν να βγουν με το Radical Rapture στους βρετανικούς δρόμους.

Η Radical και το έξυπνο επιχειρείν

Η Radical είναι μία έξυπνη κίνηση χαρντκορίλας. Μέχρι σήμερα ο τρόπος που έστησε το μάρκετινγκ της υπόθεσης, ήταν να πάρει μοτέρ από μοτοσικλέτες της Suzuki, να στήσει ένα ξεκάθαρο σε φιλοσοφία και αεροδυναμική μονοθέσιο και να το προωθήσει σε πολύ κόσμο που δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεται στις αναρίθμητες πίστες του εξωτερικού.

Όχι με τη λογική ενός μικρού κατασκευαστή, τύπου «το αγόρασες και άντε γεια», αλλά με όλο το πακέτο για αγχολυτική εμπειρία.

Περνάς από μαθήματα οδήγησης, εγκεκριμένα από τη FIA και όχι στο κουτουρού, υποστηρίζει ενεργά όλα τα events των αγώνων όπου τα Radical δίνουν το παρών και, το σημαντικότερο, μείωσε πολύ το κόστος χωρίς να νώθεις ότι χάνεις κάτι απο το σασπένς της ταχύτητας. Αν θες, σου ΄ρχεται έτοιμο, στημένο, κάνεις το κέφι σου και φεύγεις. Δεν είναι όλοι μηχανολόγοι.

Τώρα, με το Rapture, επανέρχεται με μία πιο διευρυμένη πρόταση. Όσο διευρυμένη μπορεί να είναι. Ναι, είναι road legal. Για δύο.

Info/Photo: Radicalsportscars

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει