''Αεροπορία'' στη Flugplatz

Post date:

Author:

Category:

Ένα από τα πιο κλασικά σημεία στην πίστα του Nürburgring, η Flugplatz, όπως λέει και το όνομά της (σ.σ. αεροδιάδρομος εις την γερμανικήν) προϋποθέτει γερό στομάχι

Δύσκολα μπορούσες να αντισταθείς στο να χαζεύεις τον Dan Gurney να ίπταται με την Eagle-12, το 1966, στο γιαμπ της ευθείας λίγο πρν στρίψει με ”πολλά” στη δεξιά.

Ήταν, είναι και θα είναι ένα κλασικό σημείο ηδονοβλεψίας στο Nordschleife. Από εδώ πέρασαν όλοι οι μεγάλοι ”Ringers”, όπως είναι ο τίτλος τιμής που συνόδευσε τους οδηγούς που δάμασαν το Nordschleife.

Θυμηθείτε, αμέσως μετά την ευθεία με το χαρακτηριστικό ”γιαμπ” όπου έρχονται εξαιρετικά γρήγορα, ακολουθεί στροφή. Βασικά, δεν βλέπεις και πολλά ερχόμενος.

Αλλά η πίστη σώζει.

Είναι  ένα ”αντρικό” σημείο για γερά νεύρα. Όσοι δεν τα διαθέτουν μένουν με τα απρόοπτα

Καλό είναι επίσης, μετά την προσγείωση, να έχεις ξεμπερδέψει με τα φρένα έχοντας τους τροχούς, όσο γίνεται, σε ευθεία.

Ακόμα και σήμερα, οι στόλοι των αυτοκινήτων δοκιμών των εταιρειών (λέγε με ”μουλάρι”), είτε είναι supercars είτε βαριά SUV, ανασηκώνονται στα άκρα τους για μια στιγμιαία πτήση. Όπως παρακάτω.

Photo: f1 archives

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει