Πόσo κοστίζει το νέο Ford Fiesta R2;

Post date:

Author:

Category:

Θες να γίνεις Ogier στη θέση του Ogier; Ξεκίνα απο το junior «όπλο» της M Sport, το Ford Fiesta R2. Αυτές είναι οι πληροφορίες για το πόσο θα σου κοστίσει

Το νέο Fiesta R2 παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες και είναι ο πρόλογος για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα FIA Junior WRC.

Προφανώς, είναι και πιο ”junior” σε σχέση με το αυτοκίνητο που κέρδισε φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο WRC με τον Sebastien Ogier στο τιμόνι.

Δεν είναι τετρακίνητο αλλά εμπροσθιοκίνητο, έχει μικρότερο σε χωρητικότητα και δύναμη κινητήρα, μια εξέλιξη του 3κύλινδρου συνόλου που μπορείς να βρεις στο Fiesta της διπλανής πόρτας.

Η Ford λέει πως είναι κάτω απ΄το καπό υπάρχει ο «χιλιάρης» που συναντήσαμε στην παρουσίαση της έκδοσης ST-line.

Αυτή τη φορά, όμως, με απόδοση 200 ίππων, δημιουργώντας μια αξιοθαύμαστη αναλογία απόδοσης από τον κινητήρα του ενός λίτρου.

Ford-Fiesta-R2-4drivers.gr

Ford-Fiesta-R2-4drivers.grΔιακόσια «άλογα» στο λίτρο; Συμβαίνει κάτω απ΄το καπό του Fiesta R2 δείχνοντας τις δυνατότητες του σύχρονου downsizing

Η ανάρτηση περιλαμβάνει φουλ ρυθμιζόμενο πακέτο με αμορτισέρ της Reiger και ελατήρια της Eibach ώστε να προσαρμόζεται στο οδόστρωμα και τις συνθήκες του αγώνα.

Όπως λένε οι άνθρωποι της M Sport, το νέο Ford Fiesta R2 είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα εμπρός σε σχέση με το παρελθόν αλλά διατηρεί σταθερή τη φιλοσοφία τού να δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να εξελιχθούν στο motorsport.

H τιμή του Fiesta R2 είναι αρκετά «αλμυρή» φτάνοντας τις €70.000 ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περικόψουν κάτι τις αν φέρουν οι ίδιοι το δικό τους «πολιτικό» Fiesta ST-line και αφήσουν την ομάδα της M Sport να το μετατρέψει σε αγωνιστικό έναντι €37.900. 

Photo: Ford

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει