''Tα χρόνια μου στην Autodelta''. Από τον Gian Luigi Picchi

Post date:

Author:

Category:

Η Autodelta, το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo, έχει το δικό της, μεγάλο μερίδιο στην ιστορία του motorsport. Ο Gian Luigi Picchi, Πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού του 1971, δικαιούται το δικό του tribute

Ο Picchi μπήκε ορμητικά στον κόσμο των αγώνων ήδη από τα kart και καθώς οι επιτυχίες του είχαν ήδη αρχίσει να γνωστοποιούνται (ήταν η εποχή χωρίς ίντερνετ, θυμάσαι;), η Autodelta τον προσκάλεσε να οδηγήσει για αυτήν.

Η φυσική συνέχεια ήταν πολλές νίκες σε διάφορους αγώνες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τότε αποκαλούμενου Ε.Π.Α.Τ. (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού) όπου με μια Alfa Romeo 1300 GTA κέρδισε τους έξι από τους εννιά αγώνες.

Ο Davide Cironi, γνωστός και ενθουσιώδης δημοσιογράφος στην ιταλική -και όχι μόνον- petrolhead κοινότητα, αφιέρωσε ένα προσεγμένο trailer του αναμενόμενου video, με τον Picchi σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Εκπέμπει »σεβεντίλα», αγριεμένα καρμπιρατέρ και μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα εκείνης της γενιάς να »ζωγραφίζουν». Αξίζει να το δείτε.

Photo: Davide Cironi

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της