Η BMW M5 CS στην πίστα πριν παρουσιαστεί επισήμως (βίντεο)

Η περιορισμένης έκδοσης BMW M5 CS, λίγο πριν παρυσιαστεί επισήμως, βρέθηκε στο Χόκενχαϊμ. Ιδού το γυρολόγιο στα χέρια του έγκυρου SportAuto που, ως συνήθως, έχει γράψει πολλά ένσημα στη συγκεκριμένη πίστα

BMW M5 CS Hockenheim

Η ισχύς της BMW M5 CS λέγεται πως αποδίδει 635 ίππους (10 περισσότερους από την έκδοση Competition) και 750 Nm (παραμένει ίδια η τιμή).


Όπως είναι εμφανές, η BMW M5 CS χρησιμοποιεί ακόμη τα παραπλανητικά αυτοκόλλητα καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από τη γερμανική εταιρεία

Τυπικό είναι το ζήτημα, άλλωστε. Δεν πρόκειται για ένα τελείως νέο αυτοκίνητο αλλά για την έκδοση CS της ανανεωμένης Μ5, για την οποία γράφαμε πρόσφατα.

- Διαφήμιση-

Πιο εστιασμένη, ελαφρώς πιο ισχυρή και με κάποιες οπτικές διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες – εξ ου και τα scoops

Φυσικά ο V8 με τα δύο τούρμπο συνεχίζει να υπάρχει κάτω από το καπό, με χωρητικότητα 4,4 λίτρων και απόδοση 600 και 625 ίππων, αντίστοιχα, για τις Μ5 και Μ5 Competition.

Όπως θα δείτε, το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:53,6. Για να έχετε μία εικόνα, μερικούς μήνες νωρίτερα, εντός του 2020, η M5 Competition στο αντίστοιχο γυρολόγιο του Χοκενχάιμ, επίσης διά χειρός SportAuto, είχε σταματήσει στο 1:54,2

Για να έχετε μία συγκριτική εικόνα, υπάρχει και το αντίστοιχο βίντεο παρακάτω.


Ο ανταγωνισμός

Aντίστοιχα, στην ίδια πίστα, ο βασικότερος αντίπαλός της, η Mercedes-AMG GT 63 S έκανε ελάχιστα καλύτερο χρόνο (1:53.4, σύμφωνα με το FastestLaps, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από την Porsche 992 Carrera S.

Πιο κάτω στη λίστα βρίσκουμε τα 991 GT3, 718 Cayman GT4 και Jaguar XE SV Project 8. Όλα τα παραπάνω σημείωσαν χρόνο της τάξης του 1:53.9.


Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ record

Photo: SportAuto

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει