Η διάδοχος της LaFerrari και το σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο

Post date:

Author:

Category:

Οι φωτογράφοι συνέλαβαν τη διάδοχο της LaFerrari σε φάση δοκιμών ενόψει της εμφάνισής της το 2023. Μαζί και τον οδηγό της να επιδεικνύει το μεσαίο του δάχτυλο προφανώς ενοχλημένος από τους παπαράτσι της αυτοκινητικής κατασκοπείας

Πόσο πιο πέρα μπορούν να πάνε τα όρια απ’ τα ήδη δυσθεώρητα της LaFerrari;


Θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή μέχρι να δοθεί η απάντηση καθώς αυτό θα είναι το υπεραυτοκίνητο με το οποίο η ιταλική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετέχει στο WEC (World Endurance Championship), το 2023

Για την ώρα το «μουλάρι» απ’ το Μαρανέλο κάνει τις δοκιμές του υπό το καμουφλάζ της LaFerrari με τον test-driver να προτάσσει το μεσαίο δάχτυλο στον φωτογράφο που κατάφερε να έχει την κοντινή λήψη στο κάδρο του.

Πλέον θα έχει περάσει μία δεκαετία από την εμφάνιση της LaFerrari -είχε κάνει λανσάρισμα το 2013- και αυτό, λίγο-πολύ, είναι το χρονοδιάγραμμα το οποίο ακολουθεί η εταιρεία για να παρουσιάζει την κορυφαία έκδοση δρόμου.

Σαφώς υπάρχει και η SF90 Stradale η οποία είναι νεότερη και με ισχύ 1,000 ίππων ταχύτερη από τη LaFerrari.

Κοστίζει όμως τα μισά χρήματα από την τελευταία και τοποθετείται πιο κάτω στην ιεραρχία.Ο κινητήρας

Όσον αφορά τον κινητήρα που θα τοποθετηθεί στον αντικαταστάτη ακόμη και τώρα δεν είναι γνωστό το αν θα συνεχίσει να ζει ένας V12 πίσω από την πλάτη του οδηγού ή ένα μικρότερο σύνολο.

Εν προκειμένω κάποτε ο μακαρίτης ο Μαρκιόνε, ο πρώην CEO του γκρουπ, είχε πει ότι «θα έπρεπε να είναι κανείς τρελός για να βάλει τούρμπο σε ένα 12-κύλινδρο».

Ωστόσο αυτό δεν αποκλείει την υβριδική υποστήριξη. Kαι σ΄αυτό πρέπει να προστεθεί η δήλωση, το 2019, από επίσημα χείλη, ότι η διάδοχος της LaFerrari πιθανόν να αποδίδει λιγότερη ισχύ από τη SF90

Είναι ένας δρόμος που ακολούθησε και η Aston με τη Valkyrie, δηλαδή να δοθεί η έμφαση στην αεροδυναμική, στο χαμηλό βάρος και το handling και λιγότερο στην απόλυτη τιμή ισχύος.

Τέλος, αν δεχθούμε πως η αγωνιστική έκδοχή θα είναι έτοιμη για το WEC μέσα στο 2023, το πιο πιθανό είναι το υπεραυτοκίνητο της Ferrari να κάνει την επίσημη εμφάνισή του πριν εκπνεύσει το 2022.

Μέχρι τότε καλό είναι να προσέχουν οι παπαράτζι.


FERRARI PUROSANGUE

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει