Η Ferrari F355 Challenge που αντιλαλεί στα βουνά

Αυτή η υπέροχη ακουστική εμπειρία της Ferrari F355 Challenge είναι κάπως διαφορετική. Δείτε τη να ανεβαίνει τα ελβετικά όρη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα αναβάσεων

Ferrari F355 Challenge

Ποιος τολμά να πειράξει το κόσμημα; Πάντως,η κόκκινη Ferrari F355 Challenge που βλέπετε, δεν φιλοξενεί πλέον το γνωστό V8 απ΄το Μαρανέλο. Χρησιμοποιεί ένα Zytek V8, «ατμοσφαιρικό» και αρκούντως ισχυρό


Ο ιδιοκτήτης της και αγωνιζόμενος, René Ruch, θεώρησε κάποια στιγμή πως ο 3.5 λίτρων κινητήρας της Ferrari F355 Challenge δεν ήταν αρκετός. Και αποφάσισε το swap

Οι κανονισμοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αναβάσεων έχουν ως όριο τα 4 λίτρα και έτσι ο 4.5 Zytec υποκυβίστηκε.

- Διαφήμιση-

Το μοτέρ, με κωδικό ZJ458, είναι κατασκευασμένο από την ομώνυμη Zytek Automotive, με έδρα τη Μ. Βρετανία. Ενημερωτικά, η εταιρεία διαφημίζει πλέον και την ειδίκευσή της στην κατασκευή ηλεκτροκινητήρων για αυτοκίνητα πόλης. Οι καιροί χάλασαν και επιτάσσουν ευελιξία κινήσεων.


Η συγκεκριμένη Ferrari F355 Challenge λέγεται πως αποδίδει περί τους 520 ίππους και 425 Nm ροπής. Συνδυάζετε τις τιμές με το συνολικό βάρος των μόλις 975 κιλών και έχετε ένα πραγματικό όπλο.

Zytec κινητήρας Ferrari F355 Challenge

O V8 της Zytec ζυγίζει μόλις 119 kg και θεωρητικά είναι ικανός για απόδοση έως και 700 ίππους


Δε συνηθίζεται να βλέπουμε τόσο συχνά μία F355 σε αγωνιστική περιβολή που να μάχεται σε αγωνιστικό περιβάλλον, αλλά μάλλον αυτή είναι η ευκαιρία.

Αυτοκίνητο και οδηγός έχουν ήδη ένα βιογραφικό 15 ετών στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Και μπορεί να μη διεκδικούν τις θέσεις που κάποτε κατείχαν, παραμένουν ωστόσο ένας συνδυασμός απολαυστικός. Και σε ήχο και σε εικόνα.


Porsche 911 Carrera S δοκιμή

Photo: Hillclimb Monsters

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει