Η μάχη των δυνατών Hyundai (video)

Πόση τύχη μπορεί να έχει το αγαπημένο μας Hyundai i30 N Performance απέναντι στην αγωνιστική του εκδοχή, το Hyundai i30 N TCR;

Η μάχη των δυνατών Hyundai

Η μάχη των δυνατών Hyundai έχει την ίδια βάση. Όμως, το αγωνιστικό Hyundai I30 N που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα TCR είναι άλλο «ζώο». Αυτές είναι οι διαφορές όπως αποτυπώθηκαν στο Circuit Tazio Nuvolari


Είναι η μάχη των δυνατών Hyundai. Και Αν το i30 N είναι η χρυσή ευκαιρία στην κατηγορία των hot hatch με μια τιμή που ξεκινά στην Ελλάδα από €26,990, το TCR κοστίζει τα τριπλάσια. Και πλέον

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για ένα αυτοκίνητο που ήδη έχει το στέμμα του πρωταθλητή για το 2018 στο θεσμό WTCR της FIA.

- Διαφήμιση-

Η απόδοσή του αγγίζει τους 350 ίππους. Ζυγίζει 1265 kg. Συγκριτικά, το Hyundai 130 N, στην έκδοση Perormance που έχουμε οδηγήσει, αποδίδει 270 ίππους. Στα 1429 kg. Σε κανονικά Pirelli P-Zero.

To καθαρόαιμο, αντίθετα, «πατάει» σε αγωνιστικά σλικς. Τα οποία, καθώς δεν υπάρχουν «κουβέρτες» για να τα προθερμάνουν, απαιτούν την προοδευτική πίεση. To εξηγεί ο οδηγός της ομάδας, Norbert Michelisz, στους δημοσιογράφους του βρετανικού evo. «Χρειάζεται να χτίσεις σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη σου», λέει. Τουλάχιστον μέχρι να έρθουν τα ελαστικά σε θερμοκρασίες λειτουργίας για τους πρώτους δύο γύρους στην πίστα Tazio Nuvolari. Που, όπως σχολιάζεται, είναι απαιτητική στα φρένα.

Σημαντικό, επίσης, να έχεις μια καλή εκκίνηση. Θέλει τον τρόπο της και περιγράφεται στο video.

Το στοίχημα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν να προλάβει το Hyundai I30 N TCR να συμπληρώσει επτά γύρους μέχρι η πολιτική έκδοση να κάνει ένα λιγότερο. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα προλάβει;

Μία μέρα στα Μέγαρα

Για την ιστορία, η εμπειρία μάς θυμίζει εκείνη τη μέρα, στην πίστα των Μεγάρων. Με αφορμή τη δημοσιογραφική παρουσίαση. Για την ακρίβεια, δύο αυτοκίνητα. Ήταν η μάχη των δυνατών Hyundai για δύο ημέρες. Με γυρολόγιο σε πρώτη επαφή το πολύ αξιόλογο 1:12.

Συνολικά, τα δύο Hyundai i30 N είχαν «γράψει» 230 γύρους. Ή 483 χιλιόμετρα. Ασταμάτητα. Μόνο για ανεφοδιασμό και αλλαγές ελαστικών. Τα i30 N δεν έκαναν «τσικ». Στο όριο. Στην πίστα. Από επιθετικούς οδηγούς. Μετράει πολύ όλο αυτό.

Όπως και η δήλωση από τα στελέχη της Hyundai Ελλάς, πως η εργοστασιακή εγγύηση δεν επηρεάζεται από χρήση πίστας. Σκίστε το ανερυθρίαστα. Χωρίς άγχος.


Photo: evo

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει