Ηδονοβλεψία: το πρώτο βίντεο της νέας Porsche 911 GT3 (992)

Post date:

Author:

Category:

Η νέα γενιά της 911 GT3 (992) δείχνει και είναι badass. Βάρος στα 1,430 κιλά, χειροκίνητη ή με 7άρι PDK και, δόξα το Θεό, με τον υπέροχο ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα

Porsche gt3 992

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες, ο ήχος, οι λεπτομέρειες για ένα αυτοκίνητο που κάθε πετρολχεντάδικη ψυχή θα έδινε νεφρό για να αποκτήσει. Άλλωστε, για αυτό ο Θεός μάς έδωσε δύο από δαύτα


Ο επικεφαλής του τμήματος της Porsche για τα μοντέλα με τον κωδικό ”GT”, Αντρέα Πρένινγκερ, είναι ασταμάτητος

Στα είκοσι λεπτά που διαρκεί το βίντεο του Carfection, δέχθηκε ελάχιστες ερωτήσεις, δεν έβαλε μιλιά μέσα του και είπε όσα του επιτρέπεται να πει για το αυτοκίνητο-τοτέμ.

Προς το παρόν δηλαδή. Η νέα 911 GT3 (992) διατηρεί ακόμη μερικά παραπλανητικά στοιχεία, το εσωτερικό της φαίνεται σε ελάχιστα πλάνα, αλλά έχουμε τις βασικότερες, απαραίτητες πληροφορίες.

Ίσως η σημαντικότερη από τεχνική άποψη είναι η υιοθέτηση -για πρώτη φορά σε 911 παραγωγής- εμπρόσθιου άξονα με διπλά ψαλίδια αντί για τα κλασικά Μακφέρσον. Η αλλαγή είναι ριζική. Τόσο όσον αφορά την αμεσότητα στο turn-in όσο και γενικότερα στις αλλαγές που απαιτήθηκαν στη γραμμή παραγωγής

Porsche 911 GT3 (992)

Porsche 911 Carrera 4S δοκιμή

Μαύρο «κακό» που μας βρήκε

Ο Αντρέα Πρένινγκερ λέει ότι η νέα 911 GT3 (992) είναι εξαιρετικά γρήγορη στο Νορντσλάιφε, φυσικά δεν αποκαλύπτει το γυρολόγιο, αλλά είναι χαρακτηριστική η φράση του πως «άνοιξαν πολλά στόματα».

Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω, με μεγαλύτερα φρένα, έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αλλά είναι πολύ σημαντικό πως δεν είναι βαρύτερο.

Σύνολο στη ζυγαριά στα 1,430 κιλά. Όχι στεγνό αλλά με όλα τα υγρά μέσα – φουλ βενζίνη, λάδια, υγρό καθαριστήρων και όλα τα σχετικά. Κάνεις χοντρικά την αφαίρεση και έχεις το μέγεθος.

Δύσκολα γίνεται καλύτερο αλλά, όπως λέει, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, μερικές φορές τους έχει ξεπεράσει σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό σε αναγκάζει να υπερβαίνεις τον εαυτό σου.

Μαζί παίρνουμε και όλη τη σχετική ηδονοβλεψία στο μυστικό γκαράζ με όλα, ναι με όλα, τα μοντέλα της Porsche με τον κωδικό ”GT”.

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται και, αν μη τι άλλο, έχει τρομερό ενδιαφέρον. Έστω κι αν δε θα χρειαστεί να δώσουμε το νεφρό που λέγαμε.Photo: Carfection

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει