Ιπτάμενη Skoda Fabia R5 evo στη Φινλανδία (video)

Post date:

Author:

Category:

Η χαμηλή πτήση της αγωνιστικής Skoda Fabia R5, οι 1000 Λίμνες και ο 18χρονος Κάλε Ροβάνπερα με τερματισμένη 5η


Ο αγώνας

Σύμφωνα με το γνωμικό «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Ο Κάλε Ροβάνπερα στον αγώνα της πατρίδας του έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Τόσο στο Shakedown όσο και στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του Ράλι Φινλανδίας με την εργοστασιακή Skoda Fabia R5

Ο νεαρός Φινλανδός δεν σήκωσε το πόδι του από το γκάζι τις επόμενες τρείς ημέρες του αγώνα. Τερμάτισε πρώτος και στις 23 ειδικές του αγώνα στην WRC 2 Pro!

Κέρδισε πανηγυρικά τον αγώνα και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας WRC 2 Pro στη βαθμολογία των Οδηγών. Και η Skoda Motorsport στην πρώτη θέση στην αντίστοιχη των Κατασκευαστών. Μόλις πέντε αγώνες πριν την ολοκλήρωση του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στο τελευταίο σκέλος απλώς χρειαζόταν να οδηγήσει συντηρητικά τη Skoda Fabia R5 προκειμένου να εξασφαλίσει την νίκη. Κάτι που πέτυχε με άνεση. Σημειώνοντας παράλληλα τους καλύτερους χρόνους σε επίπεδο WRC 2 pro.

Επόμενος αγώνας, το Ράλι Γερμανίας, που θα διεξαχθεί από 22-25 Αυγούστου, στην περιοχή του Bostalsee.

Το Ράλι Φινλανδίας

Διοργανώνεται από το 1951 και έγινε γνωστό ως «Ράλι 1000 Λιμνών» λόγω του τοπογραφικού του ανάγλυφου. Δίκαια αποκαλείται «Formula 1 στο χώμα». Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι ιδιαίτερα υψηλές και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 18χρονος Ροβάνπερα σχολίασε ότι είναι ο μοναδικός αγώνας του WRC στις περισσότερες Ειδικές Διαδρομές του οποίου «βάζεις μία 5η ταχύτητα και πας συνέχεια με το πόδι τέρμα στο γκάζι»

Ωστόσο, το τέρμα-γκάζι σε χωμάτινες επιφάνειες με αμέτρητα «πηδήματα» σε κάθε διαδρομή και μάλιστα με πολλά από αυτά σε στροφές με «χασίματα», καθιστά τη διάκριση ενός πληρώματος σημαντικό γεγονός. Πόσω μάλλον όταν αυτή η επίδοση συνδυάζεται με την νίκη σε μία δύσκολη κατηγορία με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Τα παρακείμενα δέντρα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των πληρωμάτων. Πρέπει να αξιοποιήσουν σε κορυφαίο βαθμό τις σημειώσεις τους. Αυτές είναι που καθορίζουν και σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση του αγώνα.

Info/Photo: Kosmocar A.E.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει