Τσάι με το χάρο στο Ιsle of Man (video)

Post date:

Author:

Category:

Ανάμεσα στα βρετανικά νησιά, βρίσκεται το πιο ”αντρικό”. Το Isle of Man γίνεται κάθε χρόνο η έδρα του πιο επικίνδυνου motorsport event στον κόσμο. Με 246 θανάτους στο βιογραφικό του, το TT είναι killer…

Σε αυτό το μικρό νησάκι πραγματοποιείται από το 1907 ένας από τους πιο επικίνδυνους αγώνες μηχανών στον κόσμο. Στατιστικά, τουλάχιστον.

Συνολικά, 246 αναβάτες έχουν χάσει εδώ τη ζωή τους σε φάση δοκιμών ή αγώνων. Τι άλλο…;

- Διαφήμιση-

Ο International Isle of Man Tourist Trophy Race (ή αλλιώς Isle of Man TT). Ικανός να καθηλώσει κάθε petrolhead.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του παιχνιδιού με τον θάνατο, έγκειται στο γεγονός ότι οι αγωνιζόμενοι – εν δυνάμει ήρωες ή μελλοθάνατοι- δεν τρέχουν σε κάποια πίστα αλλά σε κανονικό δρόμο, μέσα από χωριά χωράφια πλατείες και φυσικά πάνε flat out. Δίχως αύριο.

Λίγα χιλιοστά τους χωρίζουν από το ντουβάρι του σπιτιού της Miss Smith περνώντας με καμιά 200άρα ”γεμάτη” και το τσάι με το χάρο γίνεται εύκολα τελευταίο δείπνο

Ο πίσω τροχός δεν έχει να βάλει μόνο την μεγάλη ιπποδύναμη κάτω αλλά και να ισορροπήσει ακροβατικά καθώς τα χασίματα του δρόμου αναγκάζουν μηχανή και αναβάτη να ίπτανται για αρκετά δευτερόλεπτα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Βλέποντας ξανά και ξανά videos και εικόνες από το θρυλικό αγώνα έχουμε πάντα την αίσθηση πως εδώ νικητής δεν είναι όποιος κερδίσει, αλλά όλοι όσοι απλώς τερματίσουν.

Με την αφορμή και για να μη ξεφύγουμε από το αυτοκινητικό topic του 4Drivers, μια υπενθύμιση της απίστευτης προσπάθειας του βρετανού οδηγού αγώνων, Mark Higgins, που οδηγώντας ένα Subaru Impreza -της μόνης τετράτροχης συμμετοχής- είχε καταφέρει να κάνει το προηγούμενο ρεκόρ. 

Ενώ την ίδια στιγμή, κόβει την ανάσα το σώσιμο που είχε κάνει με κάποια 230 km/h όταν έσπασε η πρόσφυση του WRX STiΘυμηθείτε το στο video. 

Photo: Subaru

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει