Η Jaguar XE SV Project ''καταστρέφει'' το ρεκόρ στο Nürburgring (video)

Post date:

Author:

Category:

Με χρόνο 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα η Jaguar XE SV Project έρχεται να εκθρονίσει το τι έχουμε στο μυαλό μας για ένα δυνατό σεντάν

Μέχρι στιγμή, η κάτοχος του αντίστοιχου ρεκόρ, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, έχει στο ενεργητικό της τον τίτλο του ταχύτερου σεντάν στην πίστα του Nürburgring.

Η Jaguar XE SV Project, όπως λέει και το ”βαφτιστικό” της, είναι ακόμα στο στάδιο του project, αλλά αυτό, όπως φαίνεται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν απέχει και πολύ από την υλοποίηση σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο χρόνος των 7:21 αποτελεί, προφανώς, ένα συγκλονιστικό χρονολόγιο. Ανήκει στη λίγκα των πιο γρήγορων υπεραυτοκινήτων και μέχρι πριν λίγα μόνο χρόνια ήταν ”ιδιοκτησία” καθαρά εξωτικών κατασκευών.

Τα σπορ σεντάν επαναπροσδιορίζονται, πλέον, και περιπτώσεις σαν τη Giulia, τις δυνατές Mercedes, BMW και τη Jaguar (που επιχειρεί προσέγγιση προς το πιο petrolhead κοινό τα τελευταία χρόνια) είναι ακριβώς αυτό: τετράθυρα super sport και premium για όποιον δυτικό αγοραστή θέλει και μπορεί. 

Το video που ανέβασε η επίσημη Jaguar δείχνει τις δυνατότητες της XE SV Project.

Photo: Jaguar

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει