Κάνοντας το 1:18 στην πίστα των Σερρών. Από τον Γ. Καρακούλα

Post date:

Author:

Category:

Για τον νεαρό οδηγό που έχει στόχο να γίνει ένας καταξιωμένος επαγγελματίας οδηγός των αγώνων GT έχουμε ξαναγράψει στο 4D. Αυτή τη φορά, βρέθηκε στην πίστα των Σερρών με ένα Porshe 911 (991) GT3 Cup με στόχο όλο και ταχύτερους γύρους. Αυτές είναι οι πληροφορίες

H προσπάθειά του ήταν μέρος του λεγόμενου ”Overdrive lap battle”, ενός διήμερου time attack το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο από την Overdrive της Βουλγαρίας και φιλοξενεί πάνω από 30 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 20 είναι συμμετοχές με υπεραυτοκίνητα.

Ο Γιώργος και η ομάδα του (GK Motorsport) βρισκόταν εκεί για να προσκαλέσει τους Έλληνες φίλαθλους του αθλήματος να γνωρίσουν τον Έλληνα οδηγό αγώνων από κοντά και εκτώς αυτού, να τους προσφέρει και μια γρήγορη βόλτα στη θέση του συνοδηγού της μοναδικής αυτής Porsche 991 GT3 Cup.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη γνωστή πίστα των Σερρών,  εξελίχθηκε μια διαδικασία χρονομετρημένων δοκιμών με τον Γιώργο να καταφέρνει να σπάσει το 1.20 από τους πρώτους του γύρους και να πλησιάζει το 1.19 και 1.18 από την πρώτη του κιόλας ημέρα στην πίστα καταφέρνοντας να αφήσει το στίγμα του στην δεύτερη θέση των δοκιμών του Σαββατοκύριακου.

 Σημαντικό  ότι κατά τη διάρκεια αυτή, ο Έλληνας οδηγός δεν έκανε ούτε έναν γύρο μόνος του στο αυτοκίνητο καθώς ο σκοπός του ήταν να ξεναγεί τους καλεσμένους του με γρήγορες βόλτες κατά την διάρκεια του event.

Αυτό είναι το in-car video στο οποίο έχετε και μια γενικότερη εικόνα για το event.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος στη συνέχεια, ”για μένα είναι πολύ σημαντικό που έδωσα χαρά στον κόσμο αφού είχα την δυνατότητα να οδηγήσω μαζί τους κάποιους γύρους και αφιερώθηκα όλο το Σαββατοκύριακο σε αυτό τον σκοπό. Θεώρω ότι σύντομα θα έχω μια θέση στο Porsche Cup μιας και η ομάδα μου πλέον απέκτησε εμπιστοσύνη στην δουλειά μου και μου πρόσφεραν μια θέση για φέτος αφού τελειώσω με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Porsche Sports Cup, 20-21 Οκτωβρίου στην πίστα του Hockenheim GP.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό το πρώτο μου βήμα και ο σκοπός μου είναι να καταφέρω να τερματίσω τον αγώνα και να βρεθώ όσο πιο κοντά στην πρώτη θέση γίνεται!
Η φιλοδοξία μου είναι τεράστια και θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για να καταφέρω τον σκοπό μου που δεν είναι άλλος παρά να γίνω επαγγελματίας οδηγός αγώνων GT.”

Photo: Γ. Καρακούλας team

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει