Σαν πας για καρτ στην Καλαμάτα

Post date:

Author:

Category:

IAME Series Greece 2018_4drivers.gr

H αυλαία του IAME Series Greece 2018 κλείνει με τον αγώνα που θα λάβει χώρα στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα την προσεχή Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Στην Καλαμάτα και την πίστα karting «San Nicolas» θα κλείσει η αυλαία της παρθενικής σεζόν διεξαγωγής του IAME Series Greece, με τον μεγάλο τελικό της 16ης Σεπτεμβρίου να κρίνει όχι μόνο τους Πρωταθλητές της Χρονιάς αλλά και τα 11 πολυπόθητα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Γαλλία.

Μετά τους αγώνες στα Μέγαρα και την Πάτρα, οι «warriors» της ελληνικής έκδοσης του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος που διεξάγεται σε 25 χώρες παγκοσμίως, καλούνται στην πόλη της Πελοποννήσου να κυνηγήσουν την καρό σημαία, ακόμα κι αν ενδεχόμενη επιτυχία αφορά στο γόητρο και όχι στην κατάκτηση του μεγάλου στόχου.

Η πίστα «San Nicolas» βρίσκεται νότιο-ανατολικά της Καλαμάτας, στη θέση «Κόκκινη Άμμος». Έχει μήκος 1.186 μέτρα, πλάτος 12 μέτρα, φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού και 9 στροφές (3 δεξιές και 6 αριστερές).

Συνολικά, 28 αγωνιζόμενοι θα παραταχθούν στην εκκίνηση, σε έναν αγώνα που διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο «Artemis Auto Club».

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών), την οποία αφορά η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα που αφορά στην κεντρική διαχείριση κινητήρων, θα διεκδικήσουν τη νίκη συνολικά δώδεκα αθλητές, με τους εννέα εξ αυτών να ανήκουν στην κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) μάχονται 5 αθλητές, ενώ στην X30 SENIOR (από 14 ετών) θα πάρουν εκκίνηση επτά!

Τέλος, στην X30 SUPER PRO των εντυπωσιακών κινητήρων των 175cc (από 15 ετών), θα λάβουν μέρος τέσσερις αγωνιζόμενοι.

iame 4drivers.gr

Photo: PhotoRallyPress 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει