Μπορούν οι οδηγοί του WRC να πάνε αέρα ένα πισωκίνητο;

Post date:

Author:

Category:

O Jari-Matti Latvala με το προσωπικό του Escort.

Ένα case study για το πως οδηγείται ένα »ιστορικό» Ford από χέρια παγκόσμιου.

Συχνά ακούμε να γράφεται πως η νέα γενιά οδηγών, ακόμα και παγκόσμιας κλάσης, συνηθισμένη στα σοφιστικέ διαφορικά και την τετρακίνηση έχουν ξεχάσει, αν ξέρουν καν, να οδηγούν στο όριο και πάνω απ΄αυτό ένα πισωκίνητο της παλιάς σχολής.

Μια απάντηση -και ενδεχομένως αφορμή για διάλογο- είναι το προκείμενο: ένα MkII BDA να στροφάρει στις 10800 σ.α.λ., τον Φινλανδό να ξέρει καλά την ειδική στα δάση κάπου στα νότια της πατρίδας του και την »απογείωση» του Ford σε απίστευτους ρυθμούς.

Ακόμα κι ο συνοδηγός του φαίνεται να ανησυχεί κάποια στιγμή, ενώ το πέρασμα γύρω στο 3:30 με 3:40 του video δείχνει τη διαφορά κλάσης.

Όπως λέει κι ο πρόλογος για το vid στο κανάλι του Latvala στο YouTube,

»μη φοβάσαι, ο Jari-Matti είναι εδώ».

Photo: Jari-Matti latvala

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport