Πώς είναι να οδηγείς τη McLaren F1 GTR στο Le Mans

Post date:

Author:

Category:

Είναι αλλιώς να βλέπεις το εμβληματικό supercar σε αγωνιστική περιβολή. Η McLaren F1 GTR από μέσα

McLaren f1 GTR

Ουσιαστικά, ο Gordon Murray, o βρετανός σχεδιαστής της McLaren, αρχικά δεν είχε σκοπό η F1 να εξελιχθεί σε ένα αυτοκίνητο αγώνων αλλά το brief ήταν να αποτελέσει το απόλυτο αυτοκίνητο δρόμου

Ωστόσο, λίγο μετά από το λανσάρισμα της F1, καθιερώθηκε η σειρά αγώνων BPR Global GT Series. Πολλοί που είδαν το δυναμικό του αυτοκινήτου απευθύνθηκαν στον Murray για να προσφέρει εργοστασιακά σχεδιασμένη υποστήριξη σε αγωνιστικά specs της F1.

Τελικά, ο Murray δέχθηκε και το 1995 οι πρώτες GTR βγήκαν στις πίστες,

Μέρος της επιτυχίας της F1 ήταν και η συμμετοχή της στο Le Mans όπου με το καλημέρα κέρδισε τον 24ωρο αγώνα απέναντι σε πιο ισχυρές κατασκευές.

Το βίντεο, απ΄αυτά που δεν πολυκυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνει την εμπειρία της περιγραφής της πίστας από μέσα. Σεβασμός στην McLaren F1 GTR.

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε όλο το ιστορικό της εξέλιξης της McLaren F1, τον μεγάλο Murray να εξηγεί τη γέννηση του αυτοκινήτου, τους στόχους και το τελικό προϊόν. Αν και η λέξη «προϊόν» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το δημιούργημα της McLaren.


Photo: McLaren

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει