Πώς είναι να οδηγείς τη McLaren F1 GTR στο Le Mans

Post date:

Author:

Category:

McLaren f1 GTR

 

Είναι αλλιώς να βλέπεις το εμβληματικό supercar σε αγωνιστική περιβολή. Από μέσα

 

Ουσιαστικά, ο Gordon Murray, o βρετανός σχεδιαστής της McLaren, αρχικά δεν είχε σκοπό η F1 να εξελιχθεί σε ένα αυτοκίνητο αγώνων αλλά το brief ήταν να αποτελέσει το απόλυτο αυτοκίνητο δρόμου.

 

Ωστόσο, λίγο μετά από το λανσάρισμα της F1, καθιερώθηκε η σειρά αγώνων BPR Global GT Series και πολλοί που είδαν το δυναμικό του αυτοκινήτου απευθύνθηκαν στον Murray για να προσφέρει εργοστασιακά σχεδιασμένη υποστήριξη σε αγωνιστικά specs της F1. Τελικά, ο Murray δέχθηκε και το 1995 οι πρώτες GTR βγήκαν στις πίστες,

 

Μέρος της επιτυχίας της F1 ήταν και η συμμετοχή της στο Le Mans όπου με το καλημέρα κέρδισε τον 24ωρο αγώνα απέναντι σε πιο ισχυρές κατασκευές.

 

[Διάβασέ το: TVR, η επιστροφή. Και τη θέλουμε]

 

Το video, απ΄αυτά που δεν πολυκυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνει την εμπειρία της περιγραφής της πίστας από μέσα. Respect.

 

 

Photo: McLaren

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»