Μα πόσο γρήγορος είναι αυτός με το BMW Μ3 E36;

Post date:

Author:

Category:

Ένα μπλε BMW M3 E36 λέγεται πως είναι το ταχύτερο που ‘χει «γυρίσει» το Nordschleife. Και τα παλιά έχουν ψυχή

BMW M3 E36

Ο Alex Hardt, ένας νεαρός Γερμανός απ΄την Κολωνία, έχει βαθύ κόλλημα με τις BMW. Αυτό είναι το 36άρι του το οποίο ίσως να ‘ναι και το γρηγορότερο που ‘χει περάσει απ΄το Nordschleife


Για την ακρίβεια, το γυρολόγιο του Hardt αφορά το λεγόμενο BtG. Το τελευταίο είναι η συντομογραφία του ”Bridge to Gantry”. Αφορά το χρόνο που κάνει ένα αυτοκίνητο στις «τουριστικές» μέρες, όταν μπαίνει στο Ring κάθε καρυδιάς καρύδι

Είναι ό,τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των ”open days”. Όταν, για λόγους ασφάλειας, η μεγάλη πίσω, ευθεία του Nordschleife δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για την είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. 

Όμως, ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, ο χρόνος των 7:25 ακούγεται εντυπωσιακός. Πόσο μάλλον για ένα BMW M3 E36 απ΄τα παλιά.


Σκληροπυρηνικό Honda S2000

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αν ο Hardt αν συμπλήρωνε ένα ολόκληρο γύρο περιλαμβανομένης της μεγάλης ευθείας, όπως συμβαίνει στους μεγάλους κατασκευαστές όταν επιχειρούν τα ρεκόρ τους, θα έκανε γύρω στα 8 λεπτά.

Καθόλου άσχημα, δηλαδή, για ένα BMW M3 E36 εικοσαετίας. Έστω κι αν αυτό είναι, καθώς φαίνεται, προετοιμασμένο για πίστα. Ένα ενδεικτικό μέτρο σύγκρισης, για παράδειγμα, είναι πως αντίστοιχο χρόνο (7:58) κάνει σήμερα ένα υπερσύγχρονο BMW M2.

Ο νεαρός οδηγός σημειώνει πως αν δουλευτεί ακόμα περισσότερο το setting, για ακόμα μικρότερη υποστροφή, είναι δυνατό ένα ακόμα, ελαφρώς καλύτερο γυρολόγιο.


Spinner Γεωργίου BMW M3

Photo: Alex Hardt

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει