Η μέρα που ο Mark Webber έφτασε κοντά στο Θεό

Post date:

Author:

Category:

Ήταν τέτοιες μέρες, Ιούνιος του ’99, όταν ο Mark Webber, ο πρώην οδηγός της F1, είχε το τρομακτικό του ατύχημα. Ιπτάμενο motorsport στο Le Mans

Mark Webber ατύχημα

Η Mercedes CLR είχε φύγει στον αέρα με κάποια +300 χιλιόμετρα την ώρα. Απογειώθηκε κάμποσα μέτρα πάνω απ’ το έδαφος και κατευθύνθηκε με ορμή για τα δέντρα, δίπλα στην ευθεία


Όπως θυμάται ο συμπαθέστατος Mark Webber, «πολλά αυτοκίνητα είχαν την τάση να ίπτανται εκείνο τον καιρό. Κατά κάποιο τρόπο, ως οδηγοί, το είχαμε συνηθίσει»

Φυσικά ο Webber δεν αναφερόταν σε τέτοιου είδους περιστατικά όπου το στοίχημα μεταξύ ζωής και θανάτου δεν έχει και τόσο ευοίωνα προγνωστικά.

Το αεροδυναμικό φαινόμενο έπληξε αρκετές περιπτώσεις εκείνη την εποχή. Και ήταν μόνο θέμα σύμπτωσης ότι η Mercedes δεν προσέκρουσε στα παρακείμενα δένδρα αλλά έπεσε σε μαλακή επιφάνεια.


Το ψυχολογικό

Ο Webber βγήκε σοκαρισμένος. Ευτυχώς μόνο με μερικούς μώλωπες. Οι μώλωπες περνούν. Το ψυχολογικό είναι που δεν φεύγει εύκολα.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε χρόνια για να δοκιμάσει ξανά την τύχη του ο Mark Webber σε αγώνα του Πρωταθλήματος Αντοχής.

Το Le Mans ήταν και είναι μια σκληρή μάχη μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και το ρίσκο είναι έντονο. Ο Mark, σε μια πάλη με τη μνήμη του, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, το 2014, με την Porsche.

Όπως δήλωσε τότε στο περιοδικό Autosport, η επιστροφή του στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον πλανήτη αποτελούσε «προσωπική πρόκληση» για τον ίδιο.

Mark Webber, είσαι δυνατός. Ελπίζουμε να σε μιμηθούμε. Σε άλλα. Πιο εύκολα.


Le Mans virtual

Photo: Autosport

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει