Τα Mazda στο υπόγειο. Ο θησαυρός των 100 ετών

Post date:

Author:

Category:

Ό,τι πιο ιδιαίτερο υπάρχει στο Irvine της California, εκεί όπου τα υπέροχα Mazda, στο υπόγειο της εταιρείας, αφηγούνται όλη της τη διαδρομή

Mazda garage

100 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Mazda στην παγκόσμια σκηνή. Αυτή είναι μια ματιά στα κοσμήματα που έχει καλά κρυμμένα


Ένας αιώνας ιστορίας για τη Mazda. Μια εταιρεία που ξεκίνησε με την κατασκευή φελλών και έφτασε να γίνει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία.

Η φιλοσοφία της μηχανολογίας

Σε ολόκληρη αυτή τη διαδρομή της η Mazda είχε εξ αρχής, την μηχανολογική καινοτομία, στο επίκεντρο της κάθε δημιουργίας της.

Και η Mazda δεν δίστασε ποτέ, να τονίζει τις δυνατότητες αυτής της φιλοσοφίας κατασκευής, επιδεικνύοντας στο κοινό τα προϊόντα της, υποβάλλοντάς τα σε δοκιμασίες που περιλάμβαναν απίστευτες οδηγικές προκλήσεις, με στόχο να αποδείξει πόσο καλά κατασκευασμένα ήταν. 

Η διαρκής αυτή προσέγγιση ξεκίνησε από το πρώτο μοντέλο της Mazda: το τρίκυκλο ανοιχτό φορτηγάκι με την ονομασία Mazda Go.

Περνώντας απ’ την παραγωγή φελλών στην κατασκευή εργαλείων το 192, ο νέος πρόεδρος Jujiro Matsuda διαπίστωσε ότι η εταιρεία του διέθετε την τεχνογνωσία που ήταν απαραίτητη για να κατασκευάσει ένα προϊόν που θα ικανοποιούσε τις μεγάλες απαιτήσεις της τότε οικονομικά αναπτυσσόμενης  Ιαπωνικής αγοράς, για τρίκυκλα.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Και στην πορεία η Mazda κατάφερε να σηματοδοτήσει την αυτοκίνηση με μερικά σημαντικά δείγματα.

Τα Mazda στο υπόγειο

Στα υπόγεια των κεντρικών κτιρίων της Mazda, στο Irvine της California, μπορείς να συναντήσεις όλη τη διαδρομή της εταιρείας. 

Απ’ τους θρυλικούς νικητές του Le Mans, τα 787, μέχρι στόλους ολόκληρους από MX-5. 


Mazda υπόγειο MX-5
Mazda μυστικό γκαράζ

Κανείς δεν υποψιάζεται πως εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένη η κληρονομιά της Mazda


Είναι το υπόγειο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ακριβώς κάτω από το τμήμα R&D που άνοιξε το 1988 στις Η.Π.Α.

Ήταν η εποχή που οι περιορισμοί στην ιαπωνική αγορά και οι έντονες διακυμάνσεις του γιεν, ανάγκασαν ακόμα και τη «μικρή» (τηρουμένων των αναλογιών με τα άλλα μεγαθήρια, τύπου Toyota, Nissan κλπ) όχι μόνο να κατασκευάζει μέρος των αυτοκινήτων της στις Η.Π.Α. αλλά και να σχεδιάζει κιόλας. Το κατασκευαστικό «κομμάτι» είχε ήδη πάρει μπρος στο εργοστάσιο του Flat Rock, στο Michigan. 


Στο Irvine συνήθιζαν να αποθηκεύουν κάποια ιδιαίτερα μοντέλα τους, αγωνιστικές κατασκευές ή και αυτοκίνητα «επωνύμων» που ήθελαν κάποια ιδιαίτερη «μεταχείριση»

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage 

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage


Δείτε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο απ΄την επίσκεψη στο μυστικό γκαράζ.


Mazda MX-5

Info: mazda.gr / stuff.nz

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει