Στο υπόγειο με τους κρυμμένους θησαυρούς της Mazda (video)

Post date:

Author:

Category:

Στα υπόγεια των κεντρικών κτιρίων της Mazda, στο Irvine της California, μπορείς να συναντήσεις όλη τη διαδρομή της εταιρείας. Από τους θρυλικούς νικητές του Le Mans, τα 787, μέχρι στόλους ολόκληρους από MX-5. Αυτές είναι μερικές κλεφτές ματιές

Το άρθρο που διαβάζετε είναι παραδόξως επίκαιρο. Βλέπετε, ο Όμιλος Συγγελίδη εδώ και λίγο καιρό δραστηριοποιείται για την αντιπροσώπευση της Mazda στην Ελλάδα. Στις γνωστές εγκαταστάσεις της «Auto One», στη Λ. Κηφισίας – εκεί όπου τα λογότυπα της Jeep έχουν κατέβει από τη βιτρίνα μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τα ιταλοαμερικανικά SUV.

Σε ένα άλλο γεωγραφικό στίγμα, στο υπόγειο που βρίσκεται στο irvine της California, κανείς δεν υποψιάζεται πως εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένη η κληρονομιά της Mazda. Είναι το υπόγειο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, κάτω από το τμήμα R&D που άνοιξε το 1988 στις Η.Π.Α.

Ήταν η εποχή που οι περιορισμοί στην ιαπωνική αγορά και οι έντονες διακυμάνσεις του γιεν, ανάγκασαν ακόμα και τη «μικρή» (τηρουμένων των αναλογιών με τα άλλα μεγαθήρια, τύπου Toyota, Nissan κλπ) όχι μόνο να κατασκευάζει μέρος των αυτοκινήτων της στις Η.Π.Α. αλλά και να σχεδιάζει κιόλας. Το κατασκευαστικό «κομμάτι» είχε ήδη πάρει μπρος στο εργοστάσιο του Flat Rock, στο Michigan. 

Και εδώ, στο υπόγειο του τμήματος R&D, στο irvine, συνήθιζαν να αποθηκεύουν κάποια ιδιαίτερα μοντέλα τους, αγωνιστικές κατασκευές ή και αυτοκίνητα «επωνύμων» που ήθελαν κάποια ιδιαίτερη «μεταχείριση»

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage 

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

mazda-mystiko-garage

Photos: Mazda / autobytel.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει