«Ήταν όλο κότσια και ταλέντο». Για τις McLaren Can-Am

Post date:

Author:

Category:

Πώς ήταν το να έχεις κάποιους 800 ίππους κάτω από το δεξί πεντάλ στα ’60s; Οι μοναδικές, αγωνιστικές McLaren που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Can-Am συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στη Laguna Seca και μπορούμε να μάθουμε έναν επιπλέον λόγο σεβασμού απέναντι στους οδηγούς που καθόντουσαν στο κόκπιτ

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που οι McLaren κυριαρχούσαν στις πίστες στα χρόνια του πρωταθλήματος Can-Am.

Αυτή από μόνη της ως επέτειος, ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν αυτοκίνητα, οδηγοί και ιδιοκτήτες στην πίστα της Laguna Seca σε μια μοναδική εκδήλωση.

Εκείνα τα χρόνια, όπως λέει ένας από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, το να έχεις από 500 έως 800 ίππους κάτω από το δεξί σου πόδι, χωρίς αρνητική άντωση, με ανεπαρκή φρένα και τόση ροπή που από τις 2.000 rpm μπορούσες να σπινάρεις το αυτοκίνητο, απαιτούσε »balls and skills». Μεταφράζεται και αλλιώς στον τίτλο…

Οι οδηγοί της εποχής, όπως ο Danny Hulme, o Mark Donohue ή ο πολυτάλαναντος Bruce McLaren είχαν ακριβώς αυτά τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Θάρρος και ικανότητα, στριμωγμένοι σε ένα κόκπιτ με ένα τέρας δύναμης στην πλάτη. Σεβασμός.

Photo: McLaren

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει