«The road to Phoenix». Η προετοιμασία της McLaren για το 1991

Post date:

Author:

Category:

Βρήκαμε τo βίντεο – ντοκιμαντέρ της McLaren, που ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube, και είναι απ` αυτά που μας αγαπάμε στο 4D

28 χρόνια πριν και το πρωτάθλημα του 1990 είναι στο τέλος του. Απομένει ένας αγώνας στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, με τον Senna να έχει στεφθεί πρωταθλητής από τον προτελευταίο αγώνα στη Suzuka.

Το γνωστό καρέ, με τον Senna να «εμβολίζει» την Ferrari 641 του Prost, στην πρώτη στροφή του GP της Suzuka, και να στέφεται πρωταθλητής για δεύτερη φορά

Η McLaren ξεκινά την ιστορία απ` την Αυστραλία και μας «ταξιδεύει» με σπάνια «inside» πλάνα από τις χειμερινές δοκιμές του 1991, συνεντεύξεις από τον Ron Dennis και τους τότε μηχανικούς της ομάδας, αλλά και όλες τις προετοιμασίες του νέου μονοθέσιου με τον κωδικό ΜΡ4-6.

Άξια αναφοράς φυσικά, η τελειότητα με την οποία προσέγγιζε τα πάντα ο βραζιλιάνος «θεός». Η σχέση του με τους μηχανικούς, το άγγιγμά του στο μονοθέσιο, η συμμετοχή του ακόμα και στη συναρμολόγηση του μονοθεσίου του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εμφάνιση του, τότε δοκιμαστή της McLaren και μετέπειτα οδηγού για λογαριασμό της Toyota, Allan McNish με την McLaren ΜΡ4-5C, ένα «μουλάρι» (μονοθέσιο δοκιμών) βασισμένο στην MP4-5B του 1990, αλλά με τον νέο V12 της Honda, με κωδικό RA121-E, για το 1991.Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. 

Photo: google, snaplap.net

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Γιώργος Δημόπουλος
Γιώργος Δημόπουλος
Γεννημένος στην Καλαμάτα. Αγάπησε την ταχύτητα και τους τέσσερις τροχούς από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγαλώνοντας εθίστηκε στην αλήθεια και συνδέθηκε καρμικά με τον αριθμό 27 και μία Alfa 75, με την οποία έγιναν αχώριστοι και μοιράζονται την απέχθειά τους για την κίνηση σε ευθεία γραμμή. Κατά περιόδους, προσπαθεί να «παγιδεύσει» στιγμές με την φωτογραφική μηχανή.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της