Μέσα στο Toyota AE86 των 820 kg πριν γίνει λιώμα (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Αυτό είναι το Levin AE86 των 230 ίππων και μόλις 820 κιλών του Werner Rohr που κυριάρχησε στο ελβετικό πρωτάθλημα αναβάσεων

Toyota AE86

Ελαφρωμένο, με τον ατμοσφαιρικό 4-AGE να «ξυρίζει» στις 9,000 rpm, 6άρι σειριακό και κυρίαρχο στην κατηγορία των 1,6 λίτρων. Ιαπωνικό ποίημα εν κινήσει


Όσοι λένε πως η Ελβετία είναι ξενέρωτη μάλλον δεν έχουν δει τις κατασκευές που συμμετέχουν επί χρόνια στο αντίστοιχο πρωτάθλημα αναβάσεων

Το συγκεκριμένο AE86 ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που λάμβαναν μέρος στην κλάση. Ιαπωνικό ποίημα εν κινήσει.

- Διαφήμιση-

Όλα καλά μέχρι το 2018 όταν στην ανάβαση St. Ursanne-Les Rangiers βγήκε απ΄το δρόμο και, ουσιαστικά, αχρηστεύτηκε.

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει εθνικό χαρακτήρα για τους Ελβετούς οδηγούς. Ο πρώτος αγώνας έλαβε εκεί χώρα στις 16 Μαΐου του 1926.

Τα πρώτα χρόνια μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο οδηγοί του Swiss Automobile Club (ACS). Αργότερα, όμως, η συγκεκριμένη ανάβαση πήρε τόση δημοσιότητα που γρήγορα εντάχθηκε στο Ελβετικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων.

Σύμφωνα, πάντως, με το Hillclimb Monsters που «ανέβασε» πριν μερικές ώρες το βίντεο, οι φήμες λένε πως ο οδηγός του ετοιμάζει αυτόν τον καιρό ένα άλλο AE86 (κόλλημα κι αυτός…) με ακόμα πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Οπότε είναι μια καλή αφορμή για να το θυμηθούμε στις χάρες του. Αν προτιμάτε τα in-car πλάνα, αυτά αρχίζουν απ’ το 01:03 του βίντεο. Τζαπάν μόνο.


Toyota AE86

Photo: Hillclimb Monsters

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει