Θρύλος του motorsport: Mike Hailwood

Post date:

Author:

Category:

mike hailwood

 

Με πεσμένα μαλλιά, παχουλός και κουτσός. Έτσι εμφανίστηκε στο Isle of Man το 1978 ο ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής σε δύο τροχούς, Mike ”Bike” Hailwood. Κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά. Κακό του κεφαλιού τους.

Είχε περάσει μια δεκαετία από όταν είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Ο Soichiro Honda ήθελε τόσο πολύ να μην κινδυνεύσει η φήμη του οδηγού του -35 νικηφόρα Grand Prix και 4 παγκόσμιοι τίτλοι- που του έδωσε 50.000 λίρες (περισσότερες από 1 εκατομμύριο με σημερινά δεδομένα) για να πάει σπίτι και να παίξει με τον κήπο του.

Ο Hailwood πήγε και έκανε μόνο σποραδικές εμφανίσεις σε μοτό.

Δεν αντιστάθηκε επίσης στην ιδέα να δοκιμάσει στην F1 και συγκεκριμένα με τη McLaren. Δεν ήταν όμως και τόσο καλή καθώς ένα σφοδρό ατύχημα στη Monza τον έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες στη Νέα Ζηλανδία.

Άρχισε να βαριέται παράφορα ενώ έμεινε άφραγκος. Όμως η αίγλη και το σασπένς των αγώνων τον ξαναέφεραν στη σέλα. Επέστρεψε στο ιλιγγιλώδες Isle of Man το ’78. Οι περισσότεροι είπαν πως το έκανε για τα λεφτά. Λες και έπρεπε να απολογηθεί. 

Ο ίδιος δεν απάντησε και στις δοκιμές είπε πως ”οι μοτοσικλέτες στη διαδικασία της αποχής μου έχουν εξελιχθεί τόσο που όχι μόνο θα πρέπει να ξαναθυμηθώ την πίστα αλλά και να ξαναμάθω να οδηγώ”.

Με μπόλικα κιλά παραπάνω και σέρνοντας το πόδι που του ‘μεινε παράσημο απ΄τη Monza οι αναβάτες χαμογέλασαν. Κανείς δεν πίστευε αυτό που συνέβη αργότερα.

Ο Mike ”Bike” όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα αλλά έγραψε και τον ταχύτερο χρόνο με ένα νέο ρεκόρ στα επικίνδυνα χασίματα του Man με μέση ωριαία 174 km/h.

Ο μηχανικός του πίστεψε πως είχε χαλάσει το χρονόμετρό του. Οι άλλοι έμειναν με την απορία. Ήταν ένα τεράστιο comeback. 

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει