Πώς είναι να πηγαίνεις «τέζα» με κλασικό Mini (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Μα πώς να ανταγωνιστείς τα πολύ δυνατότερα Alfa Giulia, ΒMW 1800Ti ή τα 7λιτρα Ford Galaxy; Η απάντηση είναι με ένα κλασικό Mini και έναν «χερά» οδηγό. Αυτές είναι οι εμπειρίες

Chris Harris Mini

Τόσο ελαφρύ, τόσο μινιμαλιστικό, τόσο ικανό. Το κλασικό Mini σε βρετανικό έδαφος και σε έμπειρα χέρια. Δείτε τα βίντεο


Και μάλιστα, πού; Στην πίστα του Goodwood όπου λόγω χάραξης ευνοούνται τα ισχυρά αυτοκίνητα. Και εσύ να παλεύεις στα ίσα μ’ ένα ταπεινό Mini απ’ τα παλιά

Μία πρώτη απάντηση βρίσκεται στο πρόσωπο του Nick Swift. Ο βρετανός ασχολείται εδώ και χρόνια με το κλασικό Mini. Οδηγώντας το επιδεικνύει εξαιρετική ακρίβεια, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Το θέαμα είναι πραγματικά απολαυστικό. «Ρίχνοντας», κυριολεκτικά, το κλασικό Μini στις καμπές.


Mini κλασικό

Πρόκειται για ένα μάθημα του πώς να παλεύεις στα ίσα με τους μεγάλους. Ίσως να ισχύει και γενικότερα στη ζωή. Απολαύστε τον Nick Swift στο βίντεο που ακολουθεί.


130 ίπποι σε αμάξωμα πούπουλο;

Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η εμπειρία που κατέγραψε ο γνωστός Chris Harris. Ήταν όταν του δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσει ένα επίσης αγωνιστικό, κλασικό Mini στην πίστα του Goodwood.

Θέλετε να μάθετε αναλογία; Μόλις 600 κιλά στη ζυγαριά και 130 ίπποι. Fucking fast. Και ενδεχομένως ολίγον φοβιστική εμπειρία να περνάς flat-out μέσα στο λιλιπούτειο αμάξωμα και τις πατημένες καμπές του Goodwood παρέα μ’ άλλους 60 να κονταροχτυπιούνται.

Το πνευματικό τέκνο του Άλεκ Ισιγόνης στην πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του. Αξίζει.


MINI John Cooper Works GP

Photo: Goodwood

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει