Μόλις βγήκε το τετρακίνητο Fiesta Rally3. Πόσο πάει το όπλο; (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, η M-Sport αποκάλυψε το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally3, το ομώνυμο Ford Fiesta Rally3 των 219 ίππων που ανοίγει νέο πεδίο στο «χώρο» για όσους θέλουν να εξελιχθούν οδηγικά. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες και η (έντιμη) τιμή για το νέο αγωνιστικό

Ford Fiesta Rally3

Το Fiesta Rally3 τοποθετείται στη μέση της αγωνιστικής πυραμίδας της FIA. Κάτω από τα WRC του Λάπι και τα Rally2 και πάνω από τα Rally4 και Rally5. Η ομολογκασιόν έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου 2021, κάνοντας τη Ford τη μόνη εταιρεία που εκπροσωπείται σε όλες τις βαθμίδες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων


Όλη η ιστορία, σε σχέση με τις μικρότερες κατηγορίες, είναι η τετρακίνηση σε συνδυασμό με τα specs του Fiesta Rally3

Αυτά προβλέπουν 219 ίππους, 400 Nm ροπής, «κοντό» 5άρι σειριακό, 0-100 km/h σε 5” και πολλαπλούς συνδέσμους στην πίσω ανάρτηση.

Σύνδεση με Πολωνία

Το αυτοκίνητο παρουσίασε χθες η M-Sport Κρακοβίας, στην Πολωνία, που αποτελεί παρακλάδι της γνωστής βρετανικής M-Sport που τη διαχειρίζεται ο Μάλκολμ Ουίλσον.

Η τιμή που ανακοινώθηκε είναι στα €99,999 (sic) και, δεδομένων των δυνατοτήτων και της τετρακίνητης φιλοσοφίας, μάλλον κρίνεται ως απόλυτα έντιμη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι παραγγελίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της M-Sport.

Τώρα που το βλέπουμε και στο οπτικοακουστικό, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ωραία να αποφάσιζε και η επίσημη Ford να έβγαζε σε έκδοση παραγωγής; Κάτι σαν αντίπαλο του GR Yaris που, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, θα έχει σόλο καριέρα στην κατηγορία

O επικεφαλής του πρότζεκτ δήλωσε πως το «Fiesta Rally3 είναι επαναστατικό καθώς προσφέρει χαρακτηριστικά σε μία σχετικά ”υποτιμημένη” περιοχή των αγώνων. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τη μετάβαση όσων ”αποφοιτούν” από τα δικίνητα και θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους στα τετρακίνητα»


GR Yaris


Photo: m-sport.co.uk

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει