Οδηγώντας στο Hakone Turnpike. Σκληρός, ιαπωνικός πυρήνας (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Αμφιθεατρικά ψηλά, κάτι σαν ιαπωνικό Νίρμπουργκρινγκ, διαδρομή ταγμένη στην οδήγηση και πιστοί του Hakone Turnpike. Πληρώνεις εισιτήριο και μπαίνεις στο ναό

Hakone Turnpike Ford GT40

Θες να πάρεις μια ανάσα απ΄το Τόκιο; Θες να ζήσεις εκεί όπου οι θεοί του drifting ξέρουν να περνούν με το γκάζι στη μοκέτα; Για όλους εμάς τους απλούς θνητούς το Hakone Turnpike θα είναι πάντα ένα μέρος που αξίζει να οδηγήσουμε πριν πεθάνουμε


Στην είσοδο υπάρχει μπάρα. Κάτι σαν Αττική Οδό αλλά καμία σχέση με τη μορφολογία της διαδρομής

Πληρώνεις 1460 Γιεν -με σημερινή ισοτιμία €11,2– και μπαίνεις στο δρόμο που έχει καταγραφτεί στις συνειδήσεις ως ένα μέρος καθαρά πετρολχεντίστικο.

Αν δεν είσαι τέτοιος, στη διαδρομή υπάρχουν σημεία να παρκάρεις, να πιεις έναν καφέ ή απλώς να απολαύσεις τη θέα. Ή και τους πραγματικά γρήγορους Ιάπωνες που μαζεύονται εδώ με ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου να δεις από κοντά.

Πυροβολημένα GT-R, Evo, κλασικά supercars τύπου Ford GT40 και γενικώς τα πάντα όλα. Στη μεγάλη γέφυρα με την ανοιχτή καμπή οι θεοί περνούν πλαγιολισθαίνοντας παρατεταμένα και σύννεφα καμμένης silica να αναδύεται στον ουρανό ως μηχανολογικό θυμίαμα.

Hakone Turnpike Subaru

Δικαίως το Hakone Turnpike έχει καταχωρηθεί ως μια από τις πιο εμβληματικές διαδρομές ”touge” στην Ιαπωνία

Για την ιστορία, η διαδρομή έχει μήκος περίπου 13 χιλιόμετρα, με ανοιχτές κυρίως καμπές και υπέροχη θέα προς το όρος Φούτζι

Hakone Turnpike GT-R

Μάχες του drifting, παιχνίδια arcade και μίλα μου γιαπωνέζικα

Be there

Αν, μετά απ’ όλη την ιστορία με τον κορωνοϊό, τα ταξίδια, τους περιορισμούς και τα σχετικά, σας φέρει ο δρόμος σας προς Ιαπωνία, αυτή είναι η διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε.

Η κυκλοφορία στο Hakone Turnpike είναι ελάχιστη. Και συνήθως θα δείτε λάτρεις της οδήγησης και λιγότερο τουριστικό κοινό.

Hakone Turnpike GT-R

Τέλος, το Hakone Turnpike βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Είναι κάτι σαν την ιαπωνική εκδοχή του Νίρμπουργκρινγκ. Καλό οδόστρωμα και τόπος ιερός όπου έχουν γυριστεί διάφορα εντυπωσιακά βίντεο. Και ένα απ’ τα πιο ωραία είναι το παρακάτω


Έλληνας JDM

Photo: SpeedHunters

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει