Οδηγώντας το Impreza του McRae (video)

Post date:

Author:

Category:

Το Impreza του McRae. Το αυτοκίνητο-θρύλος, αυτό με το οποίο ο Μεγάλος Colin ταυτίστηκε στις συνειδήσεις μας όσο με κανένα άλλο. Αυτό είναι το video που «ανέβηκε» πριν λίγες ώρες

το impreza του McRae

Το δίθυρο Subaru Impreza του McRae. Μπλε φτερούγα, αυτοκόλλητα «555» και το όνομά του στο πλαϊνό παράθυρο. Το λες και μεγάλη, τεράστια στιγμή του motorpost. Πωλείται από τον οίκο Girardo και υπάρχει το οπτικοακουστικό εν δράσει


Το συγκεκριμένο είναι το Subaru Impreza που οδήγησε ο Σκωτσέζος το 1997. Εικοσιδύο χρόνια πριν γράφτηκε ιστορία.

Αισθητικά είναι στη μορφή που έτρεξε στο Ραλί Αργεντινής. Μετά έκανε πολλούς αγώνες σε διάφορα events. Κυρίως με ασφάλτινο set-up.

Λίγα λόγια για τον πωλητή

Για την ιστορία, το Impreza του McRae είναι προς πώληση από τον Max Girardo. Τον θυμάμαι σε δημοπρασίες του οίκου RM Sotheby’s. Αεικίνητος, έξυπνος και έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη ατζέντα εύπορων αγοραστών-επενδυτών, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία.

Δεν είναι πολλά χρόνια που εμπλέκεται με την αγοραπωλησία ιδιαίτερων αυτοκινήτων ή κλασικών από το δικό του «μαγαζί». Αυτονομήθηκε το 2016 και μέσα σ΄αυτό το διάστημα έχουν περάσει από το λονδρέζικο showroom πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα.

Ένα άλλο Impreza πριν δύο χρόνια πουλήθηκε έναντι €260.000. Είχε κατακτήσει τον άτυπο «τίτλο» του πιο ακριβοπληρωμένου Impreza που υπήρξε ποτέ. Μεταξύ μας; Και λίγα ήταν. Όταν οι πάμπλουτοι πηγαίνουν και παραγγέλνουν αυτοκίνητα με 1.500 PS… Άσκοπος πλεονασμός. Περί ορέξεως.

Τι να πεις για το αυτοκίνητο

Για το Impreza του McRae τα λόγια είναι περιττά. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα. Είναι το αυτοκίνητο που, ουσιαστικά, επέβαλλε στις αγωνιστικές συνειδήσεις των petrolheads το σήμα με τις Πλειάδες. Η μποξερίλα, το μαζεμένο αμάξωμα, ο τρόπος που ο Colin το φλίκαρε από στροφή σε στροφή.

Ο McRae ταυτίστηκε με το Impreza και ο κόσμος ταυτίστηκε μαζί του. Πλασαρισμένο έντεχνα, ποίηση εν κινήσει. Κάτω από το πρησμένο καπό ζούν 310 ίπποι. Το βάρος είναι στα 1.230 κιλά. Η αξία ανεκτίμητη

Δείτε το video. Όπως είναι σήμερα, όπως ακούγεται σήμερα. Το υπόλοιπο είναι περιττό μπλα-μπλα, ίσα-ίσα για τα SEO της Google.


Photo: Carfection

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει