Οδηγώντας στο όριο μια old school Alfa (video)

Post date:

Author:

Category:

Το video από την Giulia στην πίστα των Σερρών είναι η αφορμή. Αλλά πάντα κάπως έτσι νιώθω όταν οδηγώ μια old school Alfa. Στον ενικό, Ιουλία, ε;

Τότε που τα αυτοκίνητα είχαν χαρακτήρα, διαφορετικότητα σε σχεδίαση, σε ήχο, σε στυλ οδήγησης.

Τότε που τα άκουγες απο μακριά να γρυλίζουν και ήξερες τι ερχόταν.

Τότε που σαν παιδιά ονειρευόμασταν αν έρθει ποτέ η ώρα να ανήκει σε εμάς.

Να του μιλάμε, να το πλένουμε με αγάπη -ακόμα και αν δεν το χρειάζεται-, να ζεσταίνουμε το μοτέρ στις 1.000 με 1.500 σ.α.λ.

Να του μιλάμε ‘’μυστικά’’, να χαμογελάμε απο ευτυχία και να λαχταράμε να βγούμε βόλτα και να του βρούμε νέα όρια. Όρια στο στρίψιμο, στο χρόνο που διανύσαμε τη γνωστή μας διαδρομή, στο πλάγιασμα με 4η χωρίς να »κοτέψουμε» και να αφήσουμε νωρίς το γκάζι, να μυρίσουμε βενζίνη απο τα καρμπυρατέρ και να ρίχνουμε γρήγορες ματιές στα όργανα θερμοκρασίας και πίεσης λαδιού. 

Για την Ιταλίδα ερωμένη μου ισχύουν όλα αυτά. Αλλά και ακόμα περισσότερο, είναι όσα μου κρύβει κάθε φορά που την οδηγώ.

Αρνούμαι να έχω ράδιο. Ακριβώς για να μαντέψω τι θέλει να μου πει όταν »μιλάει’’ στις 3 στις 5 στις 8.000 στροφές. 

Παίζουμε το παιχνίδι της φαντασίας, της μαντεψιάς, πριν το εφαρμόσουμε: εδώ θα κάνω την τιμονιά για να βγάλει το κωλάκι της και να την κρατήσω έτσι μέχρι το τέλος της εξόδου απο την στροφή πριν αλλάξω σε μια επάνω.

Όμως, όσο νομίζω πως την ξέρω και την ελέγχω απόλυτα, τόσο μου έχει πάντα κρυμμένο έναν άσσο στο μανίκι της. Και μου τον εμφανίζει εκεί που ξέρει. Κοντά στα όρια.  

Όπως για παράδειγμα, όταν είμαστε με ανάποδα στις 7.500 με 8.000 σ.α.λ. και με πάνω απο 120-130 km/h στο κοντέρ. Ίσα ίσα για να με παθιάζει οδηγικά ακόμα περισσότερο.

Και κυρίως να με κάνει να αδιαφορώ για οποιοδήποτε άλλο τετράτροχο, όσο γρηγορότερο κι αν είναι. 

Λέμε τώρα…

Photo: Σ. Ρόκκος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Σωτήρης Ρόκκος
Σωτήρης Ρόκκοςhttps://www.4drivers.gr/single-post/-alfista-mexri-to-medouli
Γνήσιος alfista, ταχύτατος και λάτρης της ιταλικής Σχολής. Είναι «καταζητούμενος» στις Η.Π.Α., του αρέσουν οι αγώνες πίστας και πιστεύει πως μία πραγματική Alfa Romeo πρέπει να είναι πισωκίνητη, φαρδιά και με όσο το δυνατόν περισσότερη ισχύ.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της