Η μέρα που η Porsche 911 GT2 RS έκανε τον απίστευτο χρόνο

Post date:

Author:

Category:

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα του Nordschleife για αυτοκίνητο παραγωγής επιστρέφει στην 911. Κυρίες, κύριοι, αυτή είναι η νέα βασίλισσα του Ring

Ο χρόνος των 6:47.3 είναι, με δεδομένα αυτοκινήτου παραγωγής, απλώς, εξωφρενικός. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που οποιοδήποτε αυτοκίνητο που πετύχαινε κάτω από 8′ στην πίστα του Nordschleife έμπαινε αυτοδίκαια σε ένα ελιτίστικο »club» εξαιρετικά σοβαρών αυτοκινήτων.

Όμως, τo 6:47 και κάτι ψιλά, ανήκει στη σφαίρα του εκπληκτικού – πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που συνεχίζει να επιμένει με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω απ΄τον πίσω άξονα.

Πέρα απ΄το ρεκόρ, που ναι, είναι για να σπάνε, υπάρχει η κυριαρχία του ανθρώπου επί της Φυσικής. Το σχέδιο του Ferrdinand Porsche συνεχίζει να δίνει τον τόνο ανάμεσα σε πιο ορθόδοξα αρχιτεκτονικά lay outs.

Αυτά είναι τα videos που μόλις ανέβηκαν απ΄το επίσημο κανάλι της Porsche.

Και εδώ το full-onboard υλικό από τον γύρο της 911 GT2 RS που έκανε το ρεκόρ.

Photo: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»