Πόσο πουλήθηκε το Impreza WRC του Solberg; Αντικείμενο πόθου

Post date:

Author:

Category:

Με αυτό ακριβώς το Impreza o Νορβηγός Petter Solberg έτρεξε το 2004 στο Ραλί Ιαπωνίας. Και μόλις χθες βγήκε σε δημοπρασία σε κατάσταση «βιτρίνας»

Subaru WRC Solberg

Πόσο πάει ο θρύλος σε μπλε;


Το Subaru Impreza με το οποίο ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Solberg πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του στη γνωστή Prodrive

Είχε λυθεί στα εξ ων συνετέθη και έγινε μία ολική αποκατάσταση στην ίδια ακριβώς αγωνιστική μορφή με την οποία στήθηκε στη ράμπα το 2004.

Για την ιστορία, το Impreza του Solberg λέγεται πως σε προδιαγραφές WRC με τον τετρακύλινδρο επίπεδο κινητήρα με τον κωδικό EJ207 απέδιδε περί τους 300 ίππους και τα 589 Nm ροπής.

Μοτέρ, κιβώτιο, περιφερειακά, τα πάντα όλα ανοίχτηκαν και με καινούργια σωθικά επανέφεραν το Impreza με μηδέν χιλιόμετρα. Όπως ακριβώς βγήκε απ΄τη Prodrive δεκαεπτά χρόνια πριν. Το ίδιο έγινε με τη μετάδοση και το 6-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο


Φτερούγα Mitsubishi Evo

Τι πρόγραμμα Prodrive Legends

 Σύμφωνα με την επίσημη δημοσίευση της Prodrive στον ιστότοπό της, το πρόγραμμα Prodrive Legends απευθύνεται σε συλλέκτες και επενδυτές.

Ο στόχος του είναι να προσφέρει όλη την τεχνική υποστήριξη σε αγωνιστικά αυτοκίνητα που μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους αγωνιστική κατάσταση – με όποιο κέρδος αυτό συνεπάγεται και για τις δύο πλευρές.

Η δημοπρασία

Αυτές τις μέρες το Subaru του Petter ανέλαβε να το δημοπρατήσει ο βρετανικός οίκος Silverstone Auctions.

Σε ανακοίνωσή του ανακοινώθηκε μόλις χθες πως το αυτοκίνητο κατάφερε να αγγίξει τις £369,000 – αντίστοιχα, €424,350.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Subaru WRC Solberg

Photo: Silverstone Auctions

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει