Με R32 GT-R Skyline στο Ring. Ακριβώς τριάντα χρόνια πριν (video)

Post date:

Author:

Category:

Πατάς rewind στη βιντεοκασέτα και πας πίσω, στο 1989. Όταν το εμβληματικό Nissan Skyline R32 ήταν στην πίστα του Nürburgring. Πριν το τελευταίο γίνει μόδα

Το Nürburgring μπορεί να ήταν γνωστό ως η δυσκολότερη πίστα αλλά δεν είχε ακόμα αποκτήσει τη σημερινή του αίγλη όπου όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να «γράψουν» τον ταχύτερο χρόνο για να είναι «μέσα στα πράγματα». 

Οι Ιάπωνες της Best Motoring VHS (Video Home System, για τους νεότερους), ήταν αρκετά μπροστά για την εποχή και ήταν εκεί.

Ναι μεν μπορεί να κλικάρεις στο σημερινό τους κανάλι στο YouTube και να συνεχίζουν να έχουν, ακατανόητους για εμάς, ιαπωνικούς χαρακτήρες αλλά έχουν κάνει απίστευτες παραγωγές σε εποχές που το video δεν ήταν τόσο διαδεδομένο.

Τότε, λοιπόν, τριάντα χρόνια πριν, το 1989, αποτύπωσαν τις εικόνες από

με το, ολοκαίνουριο τότε, τετρακίνητο R32 Nissan Skyline GT-R των 280 ίππων. Χωρίς πολλά λόγια και με ατόφιο ήχο.

*Υποσημείωση 1η: το όργανο αριστερά απ` το κοντέρ είναι μετρητής της ροπής που μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς (0-50%).

Υποσημείωση 2η: Παρατηρείστε τις σχετικά μεγάλες γωνίες τιμονιού που εφαρμόζει ο οδηγός. 

Photo: Best Motoring / Road & Track

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Σόρι, αλλά το Mazda RX-7 με Wankel είναι όνειρο απατηλό

Ζούμε στην εποχή της κατά συρροή υπερβολής των memes (όρος που προέρχεται από την πράξη τού μιμείται) στο σύγχρονο διαδίκτυο. Πιάνει τη μία είδηση ο ένας και την τεντώνει τέρμα ο επόμενος