Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Post date:

Author:

Category:

Radical-sr1-4drivers.gr

Μέσα σε 23 μόλις χρόνια η Radical, η βρετανική εταιρεία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων, έκανε τη διαφορά για πολύ κόσμο που έχει το πισταδόρικο «μικρόβιο» αλλά δεν διαθέτει τον εξωφρενικό προϋπολογισμό. Ήταν η έξυπνη κίνηση για τη σκληροπυρηνική οδήγηση

Η Radical είναι μια εταιρεία που το ίδιο της το όνομα λεει αλήθεια. Ως γνωστόν, ”radical” σημαίνει «ριζοσπαστικός». Αμφιβάλλω αν η Radical έχει παρτίδες με την επίσημη εφημερίδα του Περισσού, αλλά είμαι σίγουρος πως η επωνυμία που διάλεξαν είναι ειλικρινής.

Ήταν πριν από δυο δεκαετίες όταν η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport.

Μια εναλλακτική απάντηση στα πανάκριβα, πριβέ «σαλόνια». Για παράδειγμα τoυ Challenge του Ferrari Corse Clienti όπου θες, αν το διαιρέσεις χοντρικά για μια φουλ σεζόν, κάποια €50.000 ανά αγώνα – τιμή που περιλαμβάνει, φυσικά, το κόστος του αυτοκινήτου. Πάλι καλά.

Ο τρόπος που έστησε η Radical το μάρκετινγκ της υπόθεσης ήταν να κάνει τις σωστές συνέργειες, να πάρει μοτέρ από μοτοσικλέτες της Suzuki, να στήσει ένα ξεκάθαρο σε φιλοσοφία και αεροδυναμική μονοθέσιο και να το προωθήσει σε πολύ κόσμο που δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεται στις αναρίθμητες πίστες του εξωτερικού. Όχι με τη λογική ενός μικρού κατασκευαστή, τύπου «το αγόρασες και άντε γεια» αλλά με όλο το πακέτο για αγχολυτική εμπειρία.

Περνάς από μαθήματα οδήγησης, εγκεκριμένα από τη FIA και όχι στο κουτουρού, υποστηρίζει ενεργά όλα τα events των αγώνων όπου τα Radical δίνουν το παρών και, το σημαντικότερο, κατέβασε πολύ το κόστος χωρίς να νώθεις ότι χάνεις κάτι απο το σασπένς της ταχύτητας.

Αν θες, σου ΄ρχεται έτοιμο, στημένο, κάνεις το κέφι σου και φεύγεις. Δεν είναι όλοι μηχανολόγοι.

η γκάμα της Radical από τη σειρά SR1 των 175 PS στα 490 kg, μέχρι τον πύραυλο RXC 600R με τους 650 ίππους στα 1.130 kg, είναι για όλα τα βαλάντια. για τους «έξω». Από κάποια €87.000 για το «μικρό», και ανεβαίνεις.  Ενώ, στο εξωτερικό μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο Radical με κάποια €30.000

radical-cars-4drivers.gr

radical-cars-4drivers.gr

Η Radical βρήκε τη συνταγή. Πολλοί οδηγοί έχουν ανέβει με επιτυχία τη σκάλα προς την κατηγορία GT ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι τα πρωτότυπα του Le Mans

Περισσότεροι, όμως, είναι οι εκατοντάδες χαρούμενοι ιδιοκτήτες ή χρήστες που μ’ ένα Radical χαίρονται τις Κυριακές τους στις πίστες που, εκεί στη μεγαλομάνα του motorsport, τη Μ. Βρετανία ή και όπου αλλού στην πολιτισμένη Δύση.

Πώς είναι η εμπειρία, έστω κι αν σου κάτσει μια ευκαιρία απ’ το πουθενά να το ζήσεις; Το Ήμουν κι εγώ στο Spa με Radical έχει όλο το στόρι.

Photo: radicalsportscars.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει