Αυτοκίνητο που αγαπήσαμε: Renault 5 Turbo (video)

Post date:

Author:

Category:

Πάνφαρδυ, δύσκολο, τελείως cult, Δεν το έβλεπες συχνά. Καλύτερα. Όσο λιγότεροι, τόσο πιο ποθητό

Ο αμύητος έβλεπε απλώς ένα Renault 5άρι πρησμένο ”τούμπανο” σα να ‘χε πέσει στη σούπα με τα πολυεστερικά. Kι ο ψαγμένος στεκόταν στις μύτες του για να δει το σπάνιο θέαμα.

Κάποτε στην Ακαδημίας, κόντεψα να πάρω σβάρνα ό,τι υπήρχε δίπλα μου για να ακολουθήσω ένα τέτοιο. Φουλ κόκκινο μέσα-έξω, φουτουριμός και τεστοστερόνη. Αυτό ήταν το Renault 5 Turbo. Και όποιος είχε τα κότσια, ίδρωνε για να το οδηγήσει.

Στο παρακάτω video παίρνετε μια μικρή και μόνο γεύση. Όχι γιατί το vid δεν είναι χορταστικό (12 λεπτά και κάτι ψιλά) αλλά γιατί το Renault 5 Turbo δεν είναι και το πιο εύκολο στον κόσμο για μια παρουσίαση στο Tube. Με το μοτέρ πίσω από την πλάτη, το μικρό μεταξόνιο και το ελάφρωμα του μπροστινού, το πρησμένο 5άρι ήταν δύστροπο και απαιτητικό.

Καμία σχέση με το δόγμα ”σημαδεύω-περνάω” που γαλούχησε τις τελευταίες γενιές.

Ο Davide Cironi (με όρεξη ο μικρός που ‘χει βρει το ”κόλπο” με τα cult αυτοκίνητα του χθες) αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό στους οδηγούς αγώνων που δάμασαν τα σκληροπυρηνικά 5άρια σε ειδικές με την ταυτότητα στο στόμα.

* Πατήστε το πλήκτρο με το γρανάζι για την εμφάνιση αγγλικών υπότιτλων.

#Διάβασέ το: Το πιο φοβιστικό αυτοκίνητο της εικοσαετίας

Photo: renault

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει