Το ταχύτερο Honda S2000 που έχει γυρίσει το Ring

Post date:

Author:

Category:

Τρεις petrolheads βάζουν το αγαπημένο μας S2K επί τον τύπον των ήλων: τι χρόνο μπορεί να κάνει ένα »stock» στο Nordschleife;

Από άποψη κινητήρα, εγκεφάλου ή σωθικών του μοτέρ, δεν υπάρχουν επεμβάσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές επιλεκτικές σε βάσεις κινητήρα, εξαγωγή, ανάρτηση (DS2 coilover) και άλλα περιφερειακά, »πατάει» σε Kumho V70A ενώ δεν έχει γίνει δίαιτα με αποβολή σοβαρών τριγλυκεριδίων (βλ. κλιματισμός ή άλλες παρόμοιες ελαφρύνσεις).

Εντάξει, εννοείται δεν είναι τελείως »stock» αλλά, σε κάθε περίπτωση, το 7:59.8 στο Nuerburgring είναι ένας σοβαρός χρόνος, έστω με δεδομένα BTG και όχι ολόκληρου γύρου, για ένα αυτοκίνητο 16 ετών με μόλις 240 ίππους.

Δείγμα του πόσο γαμάτο ήταν το S2Κ απ΄τα γεννοφάσκια του – τουλάχιστον για όσους δεν εξαντλήθηκαν σε κόντρες φαναριών, stance culture και παντιλίκια στην πλατεία Μπουρναζίου. 

Ένα διασκεδαστικό vid για το cult του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το fun της αντροπαρέας και την πρόκληση του να αντιμετωπίζεις εν έτει 2017 το γυρολόγιο της πιο απαιτητικής πίστας στον κόσμο με ένα αυτοκίνητο που αξίζει να βρεις μεταχειρισμένο και να το εξελίξεις εξελισσόμενος και εσύ μαζί του. Αλλά και με σεβασμό… Το S2K δεν είναι Golf GTi που σε προειδοποιεί »μέρες» πριν για την αντίδρασή του. Αυτά.

Have fun.

Photo: OneLapHeroes

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»