Ανάβαση Ριτσώνας 2019. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Post date:

Author:

Category:

Αντιλάγκ αντιλαλούν, «πιάτο» ο Ευβοϊκός, αντρική εκδρομή, τσάμπα θέαμα. Να είσαι εκεί αυτό το σαββατοκύριακο για την ανάβαση Ριτσώνας που αναμένεται να έχει 135 συμμετοχές

Στα τρεισήμισι χιλιόμετρα που χωρίζουν καρό σημαία και το παλιομοδίτικο πανό που είναι σαν να βγήκε από ταινία του ’60 και γράφει ”Τερματισμός” μπορείς να έχεις μια αίσθηση μικρής ελευθερίας.

anavasi-ritsonas-2019

Σκαρφαλώνεις, βρίσκεις το σημείο που σου αρέσει, απολαμβάνεις το σπορ. Σαφώς μεγαλύτερη προτίμησης απολαμβάνουν οι αρχικές ”Κ” καθώς έχεις και το χάζι της εκκίνησης αλλά αν βαριέσαι το πολύ περπάτημα μπορείς να παρκάρεις και στον τερματισμό και να χαζέψεις τις τελευταίες καμπές με μεγαλύτερη άπλα.

anavasi-ritsonas-2019

Η Ριτσώνα, με λιγότερα από ενενήντα χιλιόμετρα απόσταση από την Αθήνα, μοιάζει με την αυτονόητη ”σχολική” εκδρομή της αντροπαρέας. Στέλνεις δυο sms στα γρήγορα και έχεις φύγει

Μαζί, είναι και μια τρανή απόδειξη πως τίποτα δεν σε φτιάχνει περισσότερο από τις ελεύθερες εξατμίσεις να αντηχούν, τα A.L.S. να σκάνε σαν Καλάσνικοφ και τα ”αντρικά” πισωκίνητα με τα σλικς να ζωγραφίζουν στον ιστορικό τάπητα.

Η ρίγανη, φρέσκια και διάσπαρτη μοσχοβολά στο βουνό – μαζεύεις και για το σπίτι. Μετά αφήνεσαι στα ντεσιμπέλ.

Παραλλήλως, μπορείς να εντρυφήσεις σε ατέρμονες συζητήσεις με την παρέα σου για το ποιος δεν στραμπούλιξε, για τετρακίνητα, πισωκίνητα, σαξόραλα και κάθε λογής φιλοσοφίες του βουνού.

Συνήθως δεν θα καταλήξεις σε κοινό συμπέρασμα αλλά δεν πας για αυτό στη Ριτσώνα. Πας για το fun της υπόθεσης, τη μυρωδιά του αγώνα, τον ήχο που σου πριονίζει τα σωθικά. Είτε σαν απλός, άρρωστος  θεατής είτε ακόμα καλύτερα σαν μάχιμος του μπάκετ. 

Αυτός ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Ριτσώνα calling. Be there.

Photo: eliasdamalas / time2rally.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει