Σκληροπυρηνικό Saleen S7-R στο Spa. Αγωνιστικό άλλης εποχής (video)

Post date:

Author:

Category:

Η αγωνιστική έκδοση του Saleen S7, αυτή με τον κωδικό R, ήταν εξωφρενικά γρήγορη και αποτελεσματική στην πίστα. Αυτή είναι η εικόνα μέσα απ΄το κόκπιτ όπως την κατέγραψαν οι κάμερες στο Spa Classic

Το Saleen είναι λίγο-πολύ άγνωστο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Όμως η πορεία του ήταν εντυπωσιακή σε αγώνες αντοχής, όπως στις 12 Ώρες του Sebring ή τα αμερικανικά Le Mans Series.

Πραγματικό «τέρας» επιδόσεων, είτε με τον ατμοσφαιρικό 7λιτρο κινητήρα της Ford στα 550 PS είτε, αργότερα, με τον υπερτροφοδοτούμενο και τις δύο τουρμπίνες στα 750 PS.

- Διαφήμιση-

Στη δεύτερη περίπτωση, οι τιμές επιδόσεων ήταν εξωφρενικές για αυτοκίνητο της περιόδου 2000-2009. Κάποια 27’’ για την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 322 km/h και μία τελική ταχύτητα διαστημόπλοιου στα 399 km/h. Ούτε καν 400…

Για πολλούς, το Saleen S7-R παραπέμπει στην εξωτική κατηγορία GT1, μία κλάση «πάνω» σε σχέση με την κατηγορία GT3  την οποία λατρεύουμε να βλέπουμε στις πίστες.

Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, ο χρόνος του Saleen S7-R στο Spa, το 2:24.892 είναι επιπέδου McLaren Senna. Σεβασμός.

Το video αποτυπώνει τη σκληροπυρηνική εμπειρία από την εμφάνιση του ατμοσφαιρικού Saleen S7-R στο πρόσφατο Spa Classic που έλαβε χώρα το διήμερο 17-19 Μαΐου

Spa Classic

Spa Classic

Photo: Saleen / Peter Auto

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει