Πού είναι τώρα η Lotus του Senna;

Post date:

Author:

Category:

Η 97Τ ήταν το μονοθέσιο που χάρισε το 1985 στον Βραζιλιάνο την πρώτη του νίκη σε Grand Prix. Και κυκλοφορεί ακόμα…

Ήταν το ”Σασί Νο2”. Η Lotus 97T ήταν πραγματικά γρήγορη, όχι και τόσο αξιόπιστη, δυσκολοδήγητη και χωρίς, ουσιαστικά, να έχει δοκιμαστεί στο βρεγμένο.

Κι εκείνη την ημέρα έβρεχε «παπάδες» στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Όμως το θεϊκό ταλέντο του Αyrton Semnna ήθελε ακριβώς αυτό: δύσκολες συνθήκες. Ακριβώς, για να λάμψει ακόμα περισσότερο.

Ο ιδρυτής της Lotus, Colin Chapman, δεν ζούσε ήδη (είχε πεθάνει τρία χρόνια νωρίτερα) και ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας από την «αποχώρησή» του γεμίζοντας χαρά τους ανθρώπους της.

Για το αυτοκίνητο, τουλάχιστον, φρόντισε ο γιος του, Clive Chapman, που μέσω της εταιρείας του, Classic Team Lotus, το διατηρεί καλογυαλισμένο και ακμαίο. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε σχετικά με αυτό το μονοθέσιο εδώ

Το «σασί Νο2» κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις στη Μ. Βρετανία ενώ το είχαμε δει και στους στους αγώνες Renault World Series. Σπονδή στο V6 turbo της Renault Gordini.

Για το νοσταλγικό της υπόθεσης αξίζει να δείτε και το vid από την εκκίνηση του αγώνα που ο Ayrton ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου.

Η καρό σημαία είδε τον 25χρονο Senna να τερματίζει με ένα λεπτό διαφορά διαλύοντας κυριολεκτικά τον συναγωνισμό.

Τελείως αλλού…

Photo: Lotus

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει