«Θεοί» της πλαγιολίσθησης (videos)

Post date:

Author:

Category:

Παντιλίκι γίνεται και στη γωνία του σπιτιού μας. Αυτοί, όμως, έκαναν ταξίδι πηγαίνοντας με το πλάι

Ένα από τα πιο θεαματικά videos με θέμα «Η τεχνική της πάντας και πώς να ΜΗΝ την αποκτήσετε» έχει έναν, λίγο-πολύ, άγνωστο πρωταγωνιστή.

Ο Stefan Roser μέσα από το video ‘’Faszination’’, που τον δείχνει να γυρνά σχεδόν όλο το Nürburgring με το πλάι οδηγώντας μια Porsche Ruf με το παρατσούκλι Yellowbird, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να σκίσω το δίπλωμα μου. Και να μην επιχειρήσω να ξανακάνω παντιλίκι στη ζωή μου. Ποτέ.

Ο Roser ήταν φίλος του Alois Ruf (o ίδιος τον φώναζε ‘’Sideways Stefan’’), εξέλισσε τα αυτοκίνητά του και φρόντιζε να πηγαίνει κάποιες αξέχαστες βόλτες κάποιους τυχερούς

Ανήκει στην ίδια συνομοταξία ανθρώπων που βολεύονται πιο πολύ βλέποντας από το πλαϊνό παράθυρο παρά από το παρμπρίζ. Όπως είναι ο Keiichi Tsuchiya (o επονομαζόμενος “Drift King”) που ξεκίνησε από το street racing για να γίνει ο σημαντικότερος πρεσβευτής του σπορ και επίσημος κριτής του πρωταθλήματος D. 

Ή ο βρετανός δημοσιογράφος Tiff Needell που αξίζει να δείτε μερικά videos στο Ιντερνέτ για να δείτε τι κάνει όταν έχει κέφια.

Στη λίγκα των μεγάλων φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις μαγικές στιγμές που χάρισε το νυν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ari Vatanen.

Θα ήθελα πολύ να έβλεπα τους γραβατομένους συναδέλφους τού European Parliament «από τη θέση του συνοδηγού» -για να παραφράσω τον τίτλο της γνωστής εκπομπής που ξεκινούσε με το σχετικό video- μέσα στο 600 ίππων Peugeot 405 T16 να γλύφει τα γκρέμια στην ανάβαση του Pikes Peak.

Σε ελληνικό επίπεδο, τα περάσματα του Τάσου Μαρκουϊζου άφησαν εποχή. Με τον εσωτερικό τροχό να κρέμεται στο κενό μέσα στο apex, αφηνιασμένο ρυθμό και το Escort να χορεύει στα χέρια του ο Ιαβέρης ήταν ο δικός μας βασιλιάς της «πάντας». Ή ό,τι άλλο έπεφτε στα χέρια του.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει