Στο παλιό Spa. 290 km/h με ελαστικά του '50; Ζητούνται κότσια (video)

Post date:

Author:

Category:

Πώς ήταν το παλιό Spa; Μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πίστες της Formula μέσα από ένα σπάνιο αρχειακό υλικό. Ναι, ήταν ζόρικο

Όπως σωστά έγραφε ο Γ. Δημόπουλος, η Eau Rouge, το διάσημο ανηφορικό σύμπλεγμα στροφών στο Grand Prix του Βελγίου, είναι η πιο »αντρική» στροφή της F1. Ενδιαφέρον, επίσης, υπάρχει στο πώς εξελίχθηκε η καμπή στην πορεία των ετών.

Το video που θα δείτε αποτυπώνει τη μορφή της πίστας τη δεκαετία του ’50. Όταν τα μονοθέσια διέσχιζαν την παλιά σχεδίαση, με τους Fangio, Moss και τους άλλους αστέρες της εποχής. 

Ήταν η εποχή της πραγματικά επικίνδυνης F1, όταν οι οδηγοί άγγιζαν τα 300 km/h με λάστιχα προϊστορικής πρόσφυσης. Σπάνιο, μοναδικό υλικό. Καθίστε αναπαυτικά.

Photo: f1archives

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»