H ''Μπουμπού'', η Stratos των ελληνικών αγώνων

Post date:

Author:

Category:

Ένα απ’ τα ιδιαίτερα αυτοκίνητα που κόσμησαν τους ελληνικούς αγώνες συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προκαλεί μνήμες και θαυμασμό

Ήταν η Lancia Stratos που έτρεξε στα χέρια των «Σιρόκο» και «Μπένυ» και, τελικά, κατέληξε κάποτε στο γκαράζ του «Τζίγγερ».

Η ιταλίδα με το ψευδώνυμο «Μπουμπού» ήταν μια δύσκολη περίπτωση.

Ήθελε, όπως έλεγαν οι εμπειρότεροι, «επιστημονική» προσέγγιση, στοιχείο που διέθετε, για παράδειγμα, ένας απ’ τους πιο μεθοδικούς οδηγούς που πέρασαν απ’ τους ελληνικούς αγώνες, ο Τάσος «Σιρόκο» Λιβιεράτος, που αρχικά την έτρεξε.

Στη συνέχεια, πέρασε στον Νίκο «Μπένι» Μπενβενίστε έχοντας δίπλα του, αρχικά, τον Λώρη Μελετόπουλο (ΕΛ-ΕΜ) και στη συνέχεια τον Κώστα Στεφανή.

Ώσπου την πήρε ο Γιάννης «Τζίγγερ» Βαρδινογιάννης ο οποίος την έκανε κυρία, «πολιτική» και την έβαλε να ξεκουράζεται στην κόκκινη «έδρα».

Αυτή είναι μια εικόνα απ’ το αρχείο του «Μπένι» την οποία ευγενικά μας παραχώρησε το »περιβάλλον» του και το οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Στην εκκίνηση, λοιπόν, του 29ου Ακρόπολις, το 1982. Ωραίες εποχές για άλλου τύπου μηχανήματα και ατμόσφαιρα γιορτής.

Η Stratos φαίνεται στο σημείο 6:00 του παρακάτω video, το οποίο αξίζει να δείτε ανεξαρτήτως…

Photo: Αρχείο Ν. Μπενβενίστε 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»