Πώς να κάνεις «ανάποδο τιμόνι» στα 800 km/h

Post date:

Author:

Category:

Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. To μόνο όχημα που ξεπερνά την ταχύτητα του ήχου, το Thrust SSC, δεν απαιτεί απλώς να βάζεις το πόδι στο γκάζι για να σπάσεις το ρεκόρ ταχύτητας. Θέλει κότσια, τεχνική και κρύο αίμα

Με αφορμή τα είκοσι ένα χρόνια από το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά που πέτυχε στις 15 Οκτωβρίου του 1997 το Thrust SSC, ο οδηγός του, ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ αυτή τη στιγμή αλλά και ο πρώτος που έσπασε το φράγμα της ταχύτητας του ήχου, ο πραγματικά μεγάλος Andy Green, εξηγεί πόσο οδηγικά δύσκολο είναι να κρατήσεις το τέρας στην ευθεία στο δρόμο για το ρεκόρ.

Ναι, χρειάζονται συνεχείς διορθώσεις και «ανάποδο» τιμόνι πηγαίνοντας με +800 km/h. Δείτε το αναλυτικό video.

Photo: YouTube

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»