Αυτοκίνητο που αγαπήσαμε: Toyota AE86 Corolla GT Coupe

Post date:

Author:

Category:

Ακριβώς τριάντα ένα χρόνια πριν, η Toyota με ένα χαρισματικό πισωκίνητο κέρδισε τον τίτλο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (BTCC). Όμως, το ΑΕ86 συνεχίζει να μας γοητεύει ακόμα και σήμερα

Το Toyota AE86 είχε, αλλά και διατηρεί να έχει, τόση επίδραση στο DNA των petrolheads ανά τον κόσμο που η εταιρεία επέλεξε να θεωρηθεί ο πνευματικός πατέρας του σημερινού GT86. Εξ ου και το κοινό «βαφτιστικό».

Με την αφορμή των γενεθλίων του, λοιπόν, η Toyota είχε «ανεβάσει» ένα όμορφο video όπου δίπλα στο ΑΕ86 «ποζάρει» το αυτοκίνητο με το οποίο σήμερα η Toyota συμμετέχει στο θεσμό, το BTCC Avensis.

Είναι αλήθεια, πως μπροστά στην εξέλιξη των σημερινών αυτοκινήτων, το AE86, ακόμα και σε αγωνιστική μορφή, δείχνει λακωνικό. Αλλά, μεταξύ μας, είναι και το πιο ποθητό απ΄τα δύο. Και ξέρετε ήδη το γιατί: διότι σε άλλα τριάντα ένα χρόνια από σήμερα μάλλον θα συνεχίζουμε να μιλάμε για το ΑΕ86. Αλλά, πιθανότατα, όχι για το Avensis…

Δείτε τον οδηγό του BTCC, Tom Ingram, να εξηγεί τις διαφορές του τότε με το τώρα.

Mε την ευκαιρία, αξίζει πραγματικά να δείτε και να διαβάσετε την εμπειρία του συνεργάτη του 4D, Γ. Δημόπουλου, με το αποκλειστικό θέμα ενός πολύ ιδιαίτερου, ελληνικού ΑΕ86, κάπου στην Καλαμάτα: Μέσα στο ”κακό” το 86άρι.

Photo: Toyota

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει