Νέο ρεκόρ στο Nürburgring για το Type R (2017)

Post date:

Author:

Category:

Ο χορός του ποιος κατασκευαστής κατέχει το απόλυτο προσθιοκίνητο ρεκόρ γερά κρατεί. Το νέο Honda Type R με γυρολόγιο στο 7:43.80 είναι ο νέος fwd βασιλιάς

O χρόνος, καλύτερος κατά 6.20” απ΄αυτόν του προηγούμενου Type R (FK2), δείχνει ότι το νέο σασί με τον κωδικό FK8, παρά το ότι δεν είναι σημαντικά δυνατότερο σε επίπεδο ισχύος (με 320 PS σε σχέση με τους 310 PS του προηγούμενου που ελάχιστα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα), είναι ακόμα περισσότερο εξελιγμένο και αποτελεσματικό.

Το σημαντικότερο; Είναι, επίσης, κατά 3 δευτερόλεπτα ταχύτερος απ΄τον μέχρι τώρα κάτοχο του ρεκόρ, VW Golf GTi Clubsport S. 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Honda δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το set-up του αυτοκινήτου (ελαστικά, τυχόν δίαιτα κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, το 7:43 είναι γυρολόγιο άλλης κατηγορίας και σίγουρα απ΄αυτά που ελάχιστα χρόνια πριν μόνο καθαρόαιμες κατασκευές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν.

[Διάβασέ το: Civic Type R στα Μέγαρα. Τα πάντα όλα]

Δείτε το video που ”ανέβασε” η  Ηοnda σήμερα.

Photo: Honda

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει