Η γοητεία τού να σπας το ρεκόρ. Ένα video αναφοράς από τη Subaru

Post date:

Author:

Category:

Η προσπάθεια μιας σοβαρής ομάδας, της Subaru Rally Team USA, δύο σπουδαίων οδηγών, του ταχύτατου David Higgins και του έτοιμου για κάθε πρόκληση Travis Pastrana και άλλων δύο Subaru στην εκκίνηση του Όρους Washington. Ανάβαση με ιστορία 100 ετών

«Ο David έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα, αντιλαμβάνεται τα όρια πιο γρήγορα. Εγώ τα αντιλαμβάνομαι με τη σύγκρουση».

Από αυτή τη δήλωση και μόνο του Travis Pastrana, μπορείς να αντιληφθείς τον πιο ανάλαφρο τόνο του Αμερικανού απέναντι στον team-mate του. Όπως γράφαμε, η τρέλα πάει στα βουνά κι ο Travis μαζί της.

Όμως τον Higgins και να θέλεις να τον ξεχάσεις θα υπάρχει πάντα εκείνο το επικό σώσιμο στο Isle of Man όταν, οδηγώντας και πάλι για τη Subaru, έμεινε στη ζωή όταν ξεκόλλησε με πολλά και το έσωσε με παροιμιώδη μαεστρία. Ο Higgins ξέρει πώς να τιθασεύει ισχυρά αυτοκίνητα σε στενό οδόστρωμα.

Λογικά, σε αυτή την προσπάθεια της Subaru Rally Team USA που έλαβε χώρα το 2017, ο Higgins ήταν το φαβορί. Άλλωστε, ο ίδιος κατείχε το υπάρχον ρεκόρ.

Σ’ αυτή την άγνωστη, σε εμάς τους Ευρωπαίους, ανάβαση έχουν φάει πέτρα, σκόνη και κίνδυνο πολλοί οδηγοί στο πέρασμα του αιώνα. Ναι, η ανάβαση στο Mount Washington έχει πολλά παράσημα

Χωρίς συνοδηγό, με αλλεπάλληλες στροφές που, όπως λένε οι οδηγοί είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι και με σοβαρά χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως θα δείτε στο video αναφοράς.

Διαρκεί κάποια 23′ που είναι πολλά για τα μέτρα του σύγχρονου video scrolling αλλά περνούν νεράκι γιατί είναι σα να σου διηγούνται την ιστορία πίσω από το βουνό. Την ένταση, την αναμονή, το ρίσκο, το νέο ρεκόρ, την έξοδο από το δρόμο. Ευτυχώς, ανέπαφα. Δείτε το ολόκληρο. Αξίζει.

Photo: subaru

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»