Η γοητεία τού να σπας το ρεκόρ. Ένα video αναφοράς από τη Subaru

Post date:

Author:

Category:

Η προσπάθεια μιας σοβαρής ομάδας, της Subaru Rally Team USA, δύο σπουδαίων οδηγών, του ταχύτατου David Higgins και του έτοιμου για κάθε πρόκληση Travis Pastrana και άλλων δύο Subaru στην εκκίνηση του Όρους Washington. Ανάβαση με ιστορία 100 ετών

«Ο David έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα, αντιλαμβάνεται τα όρια πιο γρήγορα. Εγώ τα αντιλαμβάνομαι με τη σύγκρουση».

Από αυτή τη δήλωση και μόνο του Travis Pastrana, μπορείς να αντιληφθείς τον πιο ανάλαφρο τόνο του Αμερικανού απέναντι στον team-mate του. Όπως γράφαμε, η τρέλα πάει στα βουνά κι ο Travis μαζί της.

- Διαφήμιση-

Όμως τον Higgins και να θέλεις να τον ξεχάσεις θα υπάρχει πάντα εκείνο το επικό σώσιμο στο Isle of Man όταν, οδηγώντας και πάλι για τη Subaru, έμεινε στη ζωή όταν ξεκόλλησε με πολλά και το έσωσε με παροιμιώδη μαεστρία. Ο Higgins ξέρει πώς να τιθασεύει ισχυρά αυτοκίνητα σε στενό οδόστρωμα.

Λογικά, σε αυτή την προσπάθεια της Subaru Rally Team USA που έλαβε χώρα το 2017, ο Higgins ήταν το φαβορί. Άλλωστε, ο ίδιος κατείχε το υπάρχον ρεκόρ.

Σ’ αυτή την άγνωστη, σε εμάς τους Ευρωπαίους, ανάβαση έχουν φάει πέτρα, σκόνη και κίνδυνο πολλοί οδηγοί στο πέρασμα του αιώνα. Ναι, η ανάβαση στο Mount Washington έχει πολλά παράσημα

Χωρίς συνοδηγό, με αλλεπάλληλες στροφές που, όπως λένε οι οδηγοί είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι και με σοβαρά χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως θα δείτε στο video αναφοράς.

Διαρκεί κάποια 23′ που είναι πολλά για τα μέτρα του σύγχρονου video scrolling αλλά περνούν νεράκι γιατί είναι σα να σου διηγούνται την ιστορία πίσω από το βουνό. Την ένταση, την αναμονή, το ρίσκο, το νέο ρεκόρ, την έξοδο από το δρόμο. Ευτυχώς, ανέπαφα. Δείτε το ολόκληρο. Αξίζει.

Photo: subaru

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει