Όταν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι «όλα τα λεφτά». Οι σέξι επίσης

Post date:

Author:

Category:

Ματαιοδοξία, αγάπη μου: Όταν μία πινακίδα κυκλοφορίας αξίζει εκατομμύρια ευρώ. Αυτές είναι μερικές που κοστίζουν πιο ακριβά και από υπεραυτοκίνητο. Καθώς και το ακριβότερο μπινελίκι στη Μ. Βρετανία

Όταν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι «όλα τα λεφτά»

Ο Σάιμον Κίντστον, συλλέκτης και γενικώς connaisseur στο «χώρο» του αυτοκινήτου, με τη Lamborghini Countach και την, εύστοχη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πινακίδα κυκλοφορίας που γράφει ”77 UFO”


Aπό τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου ο οργανισμός VDLA στη Μ. Βρετανία, αυτός δηλαδή που δημοπρατεί εξατομικευμένες πινακίδες κυκλφορίας καθώς και αυτές των οποίων ο συνδυασμός γραμμάτων ή αριθμών δημιουργεί μία ιδιαίτερη λέξη, φράση ή έννοια, έβγαλε «στο σφυρί» μερικές από τις πιο περιζήτητες του είδους

Είναι η πιο πρόσφατη δημοπρασία από τότε που άρχισε να διατίθεται στο κοινό η σχετική μεταλλική «αφρόκρεμα» από το 1989.

Σε εκείνη την πρώτη αξιομνημόνευτη πώληση η πινακίδα κυκλοφορίας που έγραφε το λακωνικό ”1Α” απαίτησε από τον αδελφό του Σουλτάνου του Μπρουνέι να αποχωριστεί -όχι με ιδιαίτερο πόνο, βέβαια- κάποιες £160.000 (περίπου €190.000)

Θεωρούνταν η δεύτερη πιο περιζήτητη πινακίδα κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από την ”Α1”, την πρώτη, δηλαδή, πινακίδα που εκδόθηκε στο Λοδνίνο και αποκτήθηκε από τον πολιτικό λόρδο Ερλ Ράσελ, το 1903, μετά τη θέσπιση ορίων ταχύτητας.

Πούλα και αγόραζε

Παράλληλα υπάρχουν στη Μ. Βρετανία έμποροι που ειδικεύονται ακριβώς σ΄αυτό, να αγοράζουν και να πουλάνε τέτοιες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ωστόσο παρά το χρονικό βάθος των ιδιαίτερων ή εξατομικευμένων πικανίδων κυκλοφορίας, μόνο τα πρόσφατα σχετικά χρόνια άρχισε να δημιουργείται τόσος ντόρος και ζήτηση.

Φυσικά, μαζί και οι τιμές που αγγίζουν πλέον μυθικά επίπεδα. Πολλοί μάλιστα το είδαν από καθαρά επενδυτική σκοπιά. Σήμερα, πλέον, η προαναφερόμενη πινακίδα «Α1» αξίζει περί τις 10 εκατομμύρια λίρες

Όταν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι «όλα τα λεφτά»
Photo: LONDON EXPRESS/GETTY IMAGES

Η θρυλική πινακίδα ”Α1” που πρωτοκυκλοφόρησε το 1903


Για παράδειγμα, ένας συλλέκτης με έδρα το Ντέβον δήλωσε ότι ποτέ δεν βγήκε χαμένος αγοράζοντας και πουλώντας επί τριάντα χρόνια εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Μάλιστα το επέδειξε στην πράξη μέσω των των οκτώ αυτοκινήτων που διαθέτει στο γκαράζ του και τα οποία επίσης «γράφουν» τα αρχικά του ονόματός του, της συζύγου του και των τριών παιδιών του.

Επίσης, μη σκάτε αν δεν έχετε καν αυτοκίνητο

Μπορείτε να αγοράσετε μία τέτοια πινακίδα κυκλοφορίας ακόμα κι έτσι. Σκέτη-νέτη.

Όχι ότι δε διέθετε ένα αντίστοιχα πανάκριβο αυτοκίνητο ο Τζον Κόλινς, επίσημος ντίλερ της Ferrari στο «Νησί» και ιδιοκτήτης μίας Ferrari 250 SWB, αξίας περίπου €6 εκ. όταν φρόντισε το κλασικό του αυτοκίνητο να «φοράει» την πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στη Μ. Βρετανία.

Χάριν περιέργειας, πληρώθηκαν £519.480 πριν περίπου δέκα χρόνια. Φανταστείτε πόσο θα ‘χει σήμερα.

Αντίθετα, δεν χρειάζεται να έχετε καθόλου φαντασία αλλά απλώς να συνεχίζετε να διαβάζετε αυτήν την πρόταση για να μάθετε ποιο είναι το απόλυτο ρεκόρ στον κόσμο: δηλαδή τα €14,3 εκατομμύρια που κόστισε η πινακίδα με το απλό, μόνο σαν το λεμόνι, και εξωτικό «7». 


Mercedes Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Οι σέξι πινακίδες κυκλοφορίας

Επίσης πληροφοριακά, υπάρχουν και αυτές που είναι περιζήτητες καθώς υπονοούν κάτι πολύ σέξι, όπως η ”ORG 45M’” – μάλλον, δεν χρειάζεται «μετάφραση».

Α, ναι, υπάρχει και το πιο περιζήτητο μπινελίκι σε πινακίδα κυκλοφορίας, το ”FU 2”. Επίσης δεν χρειάζεται μετάφραση και το κατέχει ο γνωστός, ανάμεσα στην petrolhead κοινότητα, Σάιμον Κίντστον, συλλέκτης, ενθουσιώδης φίλος των ακριβών αυτοκινήτων και, θα έλεγα, ξύπνιος έμπορος, καλαίσθητος και βενζινοαίματος μαζί

H πινακίδα με το ‘’FU 2’’ ανήκε κάποτε στη Φιόνα Ρίτσμοντ, μοντέλο, σύμβολο του σεξ και φίλη του επιχειρηματία Πολ Ρέιμοντ ο οποίος είχε στριτπτιτζάδικα, ήταν εκδότης αντίστοιχων περιοδικών – ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς του Σόχο». Η φίλη μας η Φιόνα, λοιπόν, είχε το ”FU 2” φάτσα-κάρτα στην προσωπική της Jaguar E-Type.

Όταν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι «όλα τα λεφτά»
Photo: P SHIRLEY/GETTY IMAGES

Η Φιόνα Ρίτσμοντ, διάσημο μοντέλο της δεκαετίας του ’70, με την Jaguar E-Type και τη διάσημη πινακίδα κυκλοφορίας της

Ο «Βσιλιάς του Σόχο», Πολ Ρέιμοντ


Πόσο πάει το *fuck you (FU 2);

Όπως λέει ο Κίντστον, η συγκεκριμένη πινακίδα «κυκλοφόρησε κάποτε προς πώληση σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, το 2016, σε ένα απλό Mercedes A-Class και με εκτίμηση τιμής στις £140.000-150.000».

Προσθέτει επίσης ότι τότε «δεν μπορούσα να δικαιολογήσω ότι την αγόρασα για τον εαυτό μου, οπότε τηλεφώνησα σε έναν πελάτη που πλήρωσε £155.000 και την έβαλα σε μια Ferrari που διατηρούσε στο Μονακό. Μετά το Μπρέξιτ, όταν υπήρχε θέμα στο να έχεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη με βρετανικά ταξινομημένες πινακίδες, κάναμε μία συμφωνία και πλέον την έχω σε μία Rolls-Royce Silver Cloud του 1965 που οδηγώ όταν βρίσκομαι στο Λονδίνο. Είναι ένα αυτοκίνητο που δεν άρεσε ποτέ στη γυναίκα μου και της αρέσει ακόμη λιγότερο τώρα».

Τέλος, ο ίδιος έχει και μία Lamborghini Countach, ένα υπεραυτοκίνητο που, όπως γράφαμε, είναι σα να ξεπήδησε από το διάστημα.

Εξ ου και ο προαναφερόμενος κύριος φρόντισε να του βάλει την πινακίδα τη σωστή: ”77 UFO”.

Όταν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι «όλα τα λεφτά»
Photo: JAMES R BROWN

Είναι αυτή η πινακίδα το πιο ακριβό μεταλλικό μπινελίκι στη Μ. Βρετανία; Η Rolls-Royce Silver Cloud του ’65, του Σάιμον Κίντστον

Photo: thetimes.com


GT3 RS. Στεροειδές με πινακίδες κυκλοφορίας

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει