Site icon 4Drivers.gr

Ακυρώστε τη Μ4. Έρχεται η BMW M3 Touring

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα και οι σχετικές πληροφορίες για τη BMW M3 Touring. Για πρώτη φορά βγαίνει μία Μ3 με station wagon αμάξωμα. Γιούπι!

Ως γνωστόν, ποτέ μην πεις ποτέ. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια για να ληφθεί επισήμως η απόφαση για μία BMW M3 Touring. Αυτό, ναι. είναι ωραίο και διαφορετικό. Ας ελπίσουμε χωρίς τη μάσκα της Μ4


Οι δοκιμές εξέλιξης ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν μέσα στον Αύγουστο που διανύουμε. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα πρωτότυπα θα επισκεφτούν το Nordschleife τις προσεχείς εβδομάδες

Το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη η νέα BMW M3 Touring δεν έχει διευκρινιστεί.

Υπάρχει, ωστόσο, μία πρόταση στο σχετικό επίσημο υλικό της BMW που αναφέρει πως «η εκτεταμένη εξέλιξή της για δύο χρόνια». Προφανώς αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να την περιμένουμε νωρίτερα από το 2022.

Το πείραμα της BMW M3 E46 Touring

Η ιδέα μίας BMW M3 Touring υπήρχε από παλιά στα ωραία, ανήσυχα μυαλά των μηχανικών του M Division.

Για παράδειγμα, είκοσι χρόνια πριν, το 2000, είχε εμφανιστεί μία Μ3 Touring στο σασί της Ε46.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως και δε βγήκε στην παραγωγή διατηρώντας τον τίτλο του concept.


BMW M3 Touring (Ε46)

Παρά το ότι η μεγάλη επιτυχία της Ε46 Μ3 ήταν ήδη διαγραφόμενη, οι επιτελικοί της εταιρείας ποτέ δεν πήραν την απόφαση. Μάλλον αφήνοντας έτσι τα δυνατά Avant της Audi να αλωνίζουν την αγορά – και σε δεύτερο βιολί, τα αντίστοιχα C32 AMG της Mercedes


Η επίσημη ανακοίνωση

Σήμερα, ωστόσο, η επίσημη πληροφορία της BMW Hellas σημειώνει, μάλλον με δικαιολογημένο ενθουσιασμό, πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της BMW M GmbH, η γκάμα μοντέλων της θα αποκτήσει μία BMW M3 Touring».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κάτω από το καπό της BMW M3 Touring θα βρίσκεται ο 6-κύλινδρος M TwinPower turbo. Με 5 πόρτες και έναν εξαιρετικά ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν με ανυπομονησία οι οπαδοί αυτής της φιλοσοφίας»

Ως η τέταρτη έκδοση του μοντέλου – μετά, δηλαδή, τις Μ3, Μ4 και M4 Cabrio- η M3 Touring έρχεται για να καλύψει ένα ιστορικό κενό στη γκάμα.

Τώρα δε που, ως σασί, η νέα γενιά των 3 Series έχει μεγαλώσει αρκετά, υπάρχει ένα επιπλέον επιχείρημα για να αξιοποιηθεί το μεγάλο μεταξόνιο και οι επιπλέον χώροι

Η δέσμευση της εταιρείας είναι πως «ποτέ μέχρι τώρα ένα πολυτελές, μεσαίο station wagon δεν προσέφερε τέτοια οδηγική απόλαυση και ακρίβεια. Αντίστοιχα, δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με τόση λειτουργική χρηστικότητα».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα και τις επιδόσεις είναι σε στάδιο εικασιών.

Όμως, τα μεγάλα μετατρόχια, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το θρυλικό DNA των μοντέλων M θα δώσει ένα ηχηρό παρών.



Photo: bmw.gr

Exit mobile version