Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

Post date:

Author:

Category:

Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, Άνετο, Τόσο Ποιοτικό Όσο Ποτέ Και Με Χαρακήρα Τυπικά Citroën

Citroën C5 Aircross

Οι οδηγικές εντυπώσεις που είχαμε από το Citroën C5 Aircross ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο που το κοινό επιβραβεύει αυτή τη σημαντική προσπάθεια της Citroën


Όπως γράφαμε με αφορμή την παρουσίασή του, είτε σε κυματοειδείς ανωμαλίες σε υψηλές ταχύτητες, είτε σε σταθερό ρυθμό ταξιδιού με κάποια 130 km/h, το C5 Aircross φροντίζει να σου υπενθυμίζει πως επαναφέρει τον όρο «μαγικό χαλί» – που για χρόνια είναι συνυφασμένος με τη γαλλική Σχολή

Για μας τουλάχιστον, είναι το καλύτερο Citroën της δεκαετίας. Πιο ποιοτικό από ποτέ και με το σωστό συνδυασμό άνεσης, τεχνολογίας και προσαρμόσιμου εσωτερικού.

Διαφορές με το Peugeot 3008

Το C5 Aircross έχει, ως γνωστόν, την κοινή συνέργεια με το 3008 της Peugeot στη βασική δομή του πλαισίου, σε κινητήρες και κιβώτιο. Αλλά έχει και το δικό του τρόπο να ξεφεύγει από την κλωνοποίηση. Που συχνά δεν έχει καθόλου ποίηση.

Κατ΄αρχήν, το C5 Aircross έχει διαφορετικό μεταξόνιο, άλλα μετατρόχια, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία, καθώς τα 230mm θυμίζουν pick up, τρία, παρακαλώ, διαιρούμενα-συρόμενα πίσω καθίσματα στο βασικό εξοπλισμό, δική του σχεδίαση μέσα-έξω, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και 4 εκδόσεις (Live, Inspire, Feel και Sense) σε βενζίνη και πετρέλαιο.

Κυρίαρχα χαρακτηριστικά

Το νέο Citroën C5 Aircross SUV επιβεβαίωσε το χαρακτήρα του, βασιζόμενο στη μοναδική άνεση που προσφέρει, το προσαρμόσιμο εσωτερικό, την έντονη SUV σχεδίαση, με κορυφαία απόσταση από το έδαφος, καθώς και τα 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Μπήκαμε, λοιπόν, στη φαρδιά καμπίνα, ρυμίσαμε ηλεκτρικά τη θέση οδήγησης, σχεδόν χαλαρωσαμε στο αφρώδες των καθισμάτων που έχουν αυξημένη υποστήριξη στη λογική των στρωμάτων ύπνου και βρήκαμε εύκολα τις συντομεύσεις που χρειάζεσαι στο σημερινό ψηφιακό κόκπιτ. 

Ναι, αυτές οι συντομεύσεις. Με πλήκτρα αφής που σε συνδέουν κατευθείαν στο ζητούμενο (πλοήγηση, ρυθμίσεις αυτοκινήτου, ήχος, θερμαινόμενα, κλιματισμός κλπ) χωρίς να χρειαστείς να χαθείς στο λαβύρινθο των μενού. Θεωρώ πως αυτές του C5 Aircross ανήκουν στις πιο εύχρηστες μορφές διαχείρισης στις οθόνες τού σήμερα.


Καθώς είναι πρέσβης του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, το Citroën C5 Aircross είναι το πιο modular και το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας


Το ρεκόρ των πωλήσεων

Αυτό που φρεσκάρει τη μνήμη από το Citroën C5 Aircross είναι το ρεκόρ πωλήσεων που έχει κάνει αυτές τις μέρες. 

Από την έναρξη διάθεσής του τον Ιανουάριο, το νέο Citroën C5 Aircross SUV έχει ήδη ξεπεράσει τις 50.000 πωλήσεις. Αυτός ο όγκος πωλήσεων το καθιστά 3ο τη τάξει σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους (μετά τα C3 και C3 Aircross SUV).

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα SUV της Citroën (C3 Aircross SUV + C5 Aircross SUV) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ¼ των πωλήσεων της μάρκας παγκοσμίως.

Αυτή η εμπορική επιτυχία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Citroën, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση ανάμεσα στις 12 κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη (30 χώρες) από την αρχή του έτους.

Η Citroën βασιζόμενη στις έρευνες που έχουν γίνει σε πελάτες της κατηγορίας C-SUV, δημιούργησε το νέο SUV C5 Aircross δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις στις βασικές ανάγκες των κατόχων αυτής της ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας.

Εφοδιασμένο με την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions® και τα καθίσματα Advanced Comfort, προσφέρει μια νέα και τυπική Citroën εμπειρία ταξιδιού. Από τα SUV που μας αρέσουν. Και με Grip Control που συνεργάζεται αποτελεσματικά με την μπροστινή μετάδοση σε light εξορμήσεις στη φύση.


Info/Photo: Citroën Ελλάς


Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει