Ο εικοσάχρονος Oliver, γιος του Petter Solberg, υπογράφει με τη Hyundai (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

O Oliver Solberg πριν λίγες μόλις ημέρες γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια. Και σήμερα ανακοινώθηκε η ένταξή του στην αγωνιστική ομάδα της Hyundai στο WRC και για τη νέα υβριδική εποχή

Oliver Solberg

Αγωνιστικό DNA από κούνια για τον Oliver Solberg που παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα πριν καν γίνει ενός έτους όταν στην αγκαλιά της μητέρας του ο πατέρας του, Petter Solberg, συμμετείχε στο Ραλί Κύπρου το 2002


Στη συνέχεια, μόλις οκτώ ετών, συμμετείχε σε αγώνες crosskarting κερδίζοντας για πρώτη φορά

Για τα επόμενα χρόνια είχε πολλές νίκες σε νορβηγικά, κυρίως, πρωταθλήματα ενώ το 2017 έκανε το πρώτο του βήμα στο επαγγελματικό motorsport καθώς συμμετείχε με ένα DS3 στο επίσημο Rallycross Πρωτάθλημα της FIA.

O Oliver Solberg μωρό στην αγκαλιά του πατέρα του, Petter


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που λάβαμε, η Hyundai Motorsport έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση των πληρωμάτων της για τη νέα υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC) με τους Dani Sordo και Oliver Solberg να μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 της ομάδας.Η πλήρης ομάδα

Τόσο ο Sordo όσο και ο Oliver Solberg θα αγωνισθούν σε επιλεγμένους αγώνες της ένατης σεζόν της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022.

Η ομάδα είχε ήδη επιβεβαιώσει τους Thierry Neuville και Ott Tänak ως κύριους οδηγούς για την έναρξη των υβριδικών κανονισμών του WRC.

Όμως η προσθήκη των Sordo και Solberg θα φέρει ένα ιδανικό μείγμα εμπειρίας και νεότητας στην ένατη σεζόν.

Στο παρακάτω βίντεο, από το προσωπικό του vlog, μπορείτε να δείτε τον Oliver Solberg μερικές μέρες πριν το Ραλί Φινλανδίας.


Info/Photo: hyundai.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει