Πώς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο

Post date:

Author:

Category:

Η βίβλος του γκουρού της F1 και Τεχνικού Διευθυντή της Red Bull racing, Αdrian Newey, μόλις εκδόθηκε. Και είναι πολλοί αυτοί που την περίμεναν

Oι περισσότεροι συμφωνούν πως ο Adrian Newey είναι ο πιο χαρισματικός άνθρωπος που κυκλοφόρησε σε σχεδιαστήρια και πιτς της F1 και των IndyCar τα τελευταία χρόνια. Αεροδυναμιστής, race engineer, σχεδιαστής, τεχνικός διευθυντής και εξίσου επιτυχημένος σε όλα τα παραπάνω.

Τα αυτοκίνητά του έχουν κατακτήσει περισσότερους από 150 τίτλους στη Formula 1, έχει κερδίσει περισσότερες φορές απ΄οποιονδήποτε άλλον το Πρωτάθλημα Κατασκευαστή (το οποίο είναι κι αυτό που μετράει ”ηθικά” περισσότερο για το δικό του πόστο ανεξαρτήτως του ότι το Πρωτάθλημα Οδηγών έχει περισσότερη αίγλη) με τρεις διαφορετικές ομάδες και είναι αυτός με τα μονοθέσια του οποίου οδηγοί της F1 έχουν κερδίσει έξι πρωταθλήματα.

Το βιβλίο του ” How to build a car” ενσωματώνει όλη του τη ζωή, ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ανέκδοτα σχέδια (ο Newey άρχισε να σχεδιάζει στα 12 του χρόνια) και όλη τη διαδρομή μιας τεχνολογικής ευφυίας που σημάδεψε τη γενιά του. 

Το εξώφυλλο της έκδοσης του βιβλίου του Adrian Newey που μόλις βγήκε για αγορά στα ψηφιακά βιβλιοπωλεία

Η έκδοση είναι σκληρόδετη, δεν είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, θα κοστίζει το ταπεινό ποσόν των 17 δολαρίων μόλις βγει στον ”αέρα” την 1η Νοεμβρίου ενώ μπορείτε να κάνετε προπαραγγελία εδώ

Με την ευκαιρία, δείτε τον Adrian Newey να οδηγεί στον εξομοιωτή της Red Bull Racing καθώς κάνει μερικά ενδιαφέροντα σχόλια.

Photo: Red Bull / Amazon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει